Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

4 Septembrie 2018
Vizualizari: 942
Comentează add

Fuseseră invitaţi la Comisie ministrul de interne, Carmen Dan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor, Laurenţiu Cazan, şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru.

Audierile pe tema violenţelor de la protestul din 10 august, anulate

catalin-purcaru

Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru. Foto: Agerpres.

Comisia de apărare din Senat a anulat audierile, programate pentru astăzi, pe tema violenţelor de la protestul din 10 august.

Fuseseră invitaţi la Comisie ministrul de interne, Carmen Dan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor, Laurenţiu Cazan, şi prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru.

Şedinţa Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat a început cu solicitarea senatorului PSD, Şerban Nicolae, prin care să fie eliminat de pe ordinea de zi punctul care se referă la audierea invitaţilor.

Şerban Nicolae a argumentat că invitaţiile au fost trimise de preşedintele comisiei în lipsa unor consultări cu membrii comisiei.

Totodată, senatorul social-democrat a precizat că parlamentarii PSD nu se opun audierii celor trei invitaţi, însă regulamentul trebuie respectat.

Cu şapte voturi "pentru" şi patru "împotrivă", propunerea a trecut de comisie.

De la această oră, era programată audierea în comisie a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, care, de altfel, s-a prezentat în sala de şedinţe. Audierea în legătură cu protestul din 10 august ar fi trebuit să se desfăşoare la începutul lunii trecute, însă s-a amânat la acel moment din lipsă de cvorum.

Prefectul Capitalei a declarat, la momentul respectiv, că ordinul de evacuare a Pieţei Victoria a fost dat după miezul nopţii, în timp ce reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut că ordinul s-a dat în jurul orei 23:11 minute.

Speranţa Cliseru a precizat că nu a fost prezentă în centrul mobil de comandă, dar se afla într-o clădire a Guvernului în noaptea protestelor.

De la ora 13:45 era aşteptat de membrii Comisiei de apărare din Senat, comandantul Jandarmeriei, Laurenţiu Cazan, iar de la 14:30, ministrul de interne, Catrmen Dan.

Ar fi trebuit să fie a doua audiere a ministrului de interne, după ce în data de 21 august, Carmen Dan s-a prezentat din proprie iniţiativă la audierea în Comisia de apărare din Camera Deputaţilor.


Etichete audieriviolenţeprotest 10 augustsenat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live