Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

19 Octombrie 2021
Vizualizari: 194
Comentează add

Cătălin Drulă, desemnat de USR ministru al transporturilor, a fost singurul fără aviz negativ în comisiile de specialitate.

Audierile miniştrilor propuşi să facă parte din Guvernul Cioloş

alina-bordeiasu

  foto arhivă

Audierile miniştrilor propuşi să facă parte din cabinetul condus de Dacian Cioloş continuă şi la această oră, la Parlament.

Alina Bordeiaşu urmăreşte subiectul şi revine cu noi informaţii în direct.

Cătălin Drulă, desemnat de USR ministru al transporturilor, a fost singurul fără aviz negativ în comisiile de specialitate.

Mai exact, în cazul său nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru ca avizul negativ să treacă.

El a fost chiar aplaudat de parlamentari la finalul audierii, în cadrul căreia a susţinut că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă aduce în România cea mai mare sumă pentru autostrăzi din Uniunea Europeană.

Propus ministru de interne, Alin Stoica, fost prefect al Capitalei, nu a reuşit să obţină votul parlamentarilor din comisii.

La finalul discuţiilor, el a declarat că se impune consolidarea capacităţii de intervenţie a ministerului şi adoptarea unei noi strategii de  ordine şi siguranţă publică. La această oră este audiat Cristian Ghinea, desemnat la Ministerul Invesiţiilor şi Proiectelor Europene.

El spunea că România este la o rată de contractare de peste 50% din banii europeni, puşi la dispoziţie şi trebuie să facă eforturi considerabile până în 2023. Audiat este acum şi Cristina Prună pentru ministerul energiei.

După-amiază se vor afla în faţa parlamentarilor, printre alţii, Stelian Ion pentru Justiţie şi Ioana Mihăilă la Sănătate.

Audierile se vor încheia după ora 20:00.


Etichete audiericabinetministridacian ciolos(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live