Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

14 Noiembrie 2019
Vizualizari: 470
Comentează add

Noii candidaţi ai României, Ungariei şi Franţei pentru funcţiile de comisari europeni vor fi audiaţi joi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Audieri în Parlamentul European

florin-lepadatu

 Parlamentul European. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu

Noii candidaţi ai României, Ungariei şi Franţei pentru funcţiile de comisari europeni vor fi audiaţi joi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Adina Vălean, Thierry Breton şi Oliver Varhelyi - desemnaţi după ce propunerile iniţiale ale ţărilor lor au fost respinse - au primit deja avizul pozitiv al Comisiei juridice, care evaluează integritatea candidaţilor.

Amalia Bojescu, cu detalii: "Fiecare candidat are la dispoziţie 15 minute pentru o prezentare introductivă, urmată de 25 de întrebări din partea eurodeputaţilor.

Comisarul desemnat Adina Vălean va fi în faţa eurodeputaţilor din Comisia transporturi de la ora 14:00, ora României.

Ea a răspuns deja în scris la întrebările adresate de eurodeputaţi ce vizează competenţa profesională şi gestionarea portofoliului alocat.

În răspunsurile sale, Adina Vălean vorbeşte despre experienţa de 12 ani în legislativul european şi despre rolul pe care l-a avut în dosarul privind anularea taxelor de roaming în spaţiul comunitar, dar şi în adoptarea mecanismului pentru interconectarea Europei.

Adina Vălean mai transmite că va lucra îndeaproape cu responsabilii portofoliilor privind politicile climatice şi cele industriale pentru atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de dioxid de carbon în domeniul transporturilor până în 2050.

În paralel cu audierea Adinei Vălean are loc cea a comisarului desemnat de Franţa, Thierry Breton, pentru portofoliul privind piaţa internă.

Audierea sa va fi cu emoţie, ţinând cont că în Comisia juridică a obţinut la limită avizul pozitiv.

Candidatul Ungariei, Oliver Varhelyi, este desemnat pentru portofoliul privind politica de extindere şi de vecinătate, audierea sa fiind programată începând cu ora 8:00, aici, la Bruxelles."


Etichete ParlamentUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live