Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

19 Ianuarie 2017
Vizualizari: 722
Comentează add

Comisiile parlamentare de buget-finanţe vor realiza până la finalul săptămânii viitoare un raport cu privire la modul în care s-au realizat rectificările bugetare în 2016.

Audieri în comisiile parlamentare pe tema "găurii de 10 miliarde la buget"

iulia-gherman

   Foto: Arhivă.

Continuă audierile în comisiile parlamentare de buget-finanţe privind rectificările bugetare făcute de Cabinetul Cioloş. În faţa senatorilor şi deputaţilor vine secretarul de stat în Ministerul de Finanţe Daniela Pescaru.

Verificările au loc după acuzaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, potrivit căruia există o neconcordanţă de 10 miliarde de lei între veniturile prognozate şi cele efective în bugetul pe anul trecut. Audierile de miercuri, 18 ianuarie, s-au desfăşurat cu uşile închise. Au răspuns întrebărilor adresate de parlamentari vicepreşedintele ANAF, Doru Petru Dudaş şi mai mulţi reprezentanţi din Ministerul Fondurilor Europene.

Membrii comisiilor de specialitate au decis ca audierile să aibă loc cu uşile închise. La finalul întâlnirilor, senatorul Viorel Arcaş a declarat că sunt nelămuriri legate de veniturile nefiscale şi în privinţa fondurilor europene.

"Au vorbit de la ANAF despre veniturile fiscale. Problema mare este la cele nefiscale. La fonduri europene nu ne-am lămurit, acolo este o creştere spectaculoasă, când la fonduri europene ai realizări la sumele respective de 5% pe tot anul şi în decembrie ajungi la 110, ca şi prognoză vorbesc, 110 şi cu 95 fac 200 şi faci într-o lună ce nu ai făcut în 11 luni", a declarat senatorul Viorel Arcaş.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe cu termen până la finalul săptămânii viitoare să formuleze un raport cu privire la modul în care s-au realizat rectificările bugetare în 2016.


Etichete Daniela PescaruANAFLiviu DragneaDoru Petru DudaşViorel Arcaş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live