Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

24 Aprilie 2018
Vizualizari: 862
Comentează add

Senatorul USR Mihai Goţiu, membru al comisiei SIPA, s-a arătat nemulţumit de modul în care se desfăşoară audierile.

Audieri în comisia parlamentară privind arhiva SIPA

catalin-purcaru

Foto: Agerpres.

Audierile în comisia parlamentară SIPA au continuat şi astăzi.

Printre cei invitaţi, s-a aflat judecătorul Cristi Dănileţ, fost consilier al ministrului justiţiei.

De asemenea, au fost Florin Andronache, angajat al SRI, dar şi preşedintele comisiei de inventariere, Valentin Ignuţă.

Informaţiile aduse de invitaţi în timpul audierilor pot clarifica unele aspecte privind respectarea legii, a afirmat la finalul şedinţei preşedintele comisiei, senatorul social democrat Viorel Sălan.

În opinia sa, certitudinea este că nu s-au avut în vedere actele normative incidente privind constituirea arhivei SIPA, respectiv predarea ei.  

Viorel Sălan: "Poate că nu au gândit complexitatea unei asemenea activităţi şi poate că raţionamentele au fost numai la desfiinţarea structurii, fără să ia în calcul toate celelalte elemente foarte importante. Cei care au venit şi azi au scos în evidenţă aceste lacune. Termenul de 90 de zile care era prevăzut în Hotărârea de Guvern 127 era un termen insuficient pentru a putea să desfăşoare toate activităţile procedurale care erau prevăzute în hotărârea de guvern".  

Senatorul USR Mihai Goţiu, membru al comisiei SIPA, s-a arătat nemulţumit de modul în care se desfăşoară audierile.

El a afirmat că se pune accent mai mult pe unele detalii tehnice, în loc să se insiste pe scopul înfiinţării direcţiei SIPA şi influenţa pe care a avut-o aceasta în domeniul justiţiei. 

Mihai Goţiu: "Unul dintre cei care au participat a confirmat din nou afirmaţiile pe care le-a făcut şi în spaţiul public legate de conţinutul documentelor strânse, informaţii strânse în mod nelegal despre viaţa privată a magistraţilor, despre faptul că existau note către foşti miniştri ai justiţiei, note trimise cu astfel de informaţii. Cel care a confirmat e domnul Cristian Dănileţ".

Senatorul USR a precizat că ar trebui extinsă activitatea comisiei, astfel încât toate aspectele privind arhiva SIPA să fie clarificate.


Etichete audiericomisiicomisia sriarhiva sipacristi daniletflorin andronacheviorel salanpsdSenatorul USR Mihai Goţiumagistratijustitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live