Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Martie 2020
Vizualizari: 539
Comentează add

UPDATE: Astăzi a fost prima zi de audieri din comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru candidaţii propuşi în posturile de miniştri în noul Cabinet.

Audieri ale miniştrilor propuşi să facă parte din guvernul Cîţu

radiojurnal

Foto: Arhiva/ Agerpres

UPDATE:  Astăzi a fost prima zi de audieri din comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru candidaţii propuşi în posturile de miniştri în noul Cabinet. Au primit aviz pozitiv trei dintre cei audiaţi şi alţi trei au fost respinşi.


Reporter: Iulia Gherman - Miniştrii propuşi la Apărare şi Agricultură, Nicoale Ciucă şi Adrian Oros, au obţinut, şi la această rundă de audieri, avize pozitive din partea comsiilor parlamentare de specialitate. La limită cu 19 voturi pentru şi 18 împotriva a trecut şi candidatul pentru Ministerul Mediului, Costel Alexe; el a declarat, între altele, că salubrizarea ineficientă făcută de administraţiile publice locale are impact negativ asupra calităţii aerului, mai ales în Capitală.


Costel Alexe: Dacă măsurile din planul integrat de calitatea aerului din Bucureşti şi toate celelalte oraşe din ţară ar fi implementate de către cei care vremelnic ocupă funcţiile de primari, aerul ar fi mai respirabil.


Reporter: În replică, senatorul PSD Daniel Zamfir a spus că responsabilitatea pentru poluarea din Bucureşti nu aparţine primarului general.


Daniel Zamfir: Aş vrea să puneţi capăt cu toţi cei din Guvern asaltului pe care îl face de o bună bucată de vreme asupra Primăriei Capitalei. Poluarea în Bucureşti este astăzi pe verde, adică la cotele normale.


Reporter: La Parlament s-au întregistrat astăzi şi trei avize negative, primite de Lucian Heiuş, propus ministru la Finanţe, Cătălin Predoiu, candidat la Ministerul Justiţiei şi Ion Ştefan, propus să continue mandatul la Ministerul Dezvoltării. Audierile pentru ceilalţi miniştri din Cabinetul premierului desemnat, Florin Cîţu, vor continua mâine şi joi, iar săptămâna viitoare se aşteaptă ca Parlamentul să stabilească şi data pentru votul de învestitură a noului Guvern.

---Știrea inițială---

Audierile miniştrilor propuşi să facă parte din cabinetul condus de premierul desemnat Florin Câţu se apropie de final, la această oră, la Parlament.

Până la această oră, trei dintre candidații propuși pentru a ocupa funcții de ministru în cabinetul condus de Florin Cîțu au primit avize pozitiv.

Nicolae Ciucă propus la Ministerul Apărării, Costel Alexe la Ministerul Mediului și Adrian Oros de la Ministerul Agriculturii i-au convins pe colegii din comisiile de specialitate că merită să ocupe posturile de ministru.

Nou venit în echipa condusă de Florin Cîțu, Lucian Heiuș, propus la Ministerul de Finanțe, a primit aviz negativ din partea parlamentarilor.

Întrebările acestora au vizat, printre altele, evoluția cursului de schimb, împrumuturile făcute de Ministerul de Finanțe în ultima perioadă sau gestionarea datoriei publice.

Candidatul Lucian Heiuș în dialog cu senatorul PSD Roxana Pațurcă pe tema deprecierii leului din ultima perioadă.


Roxana Paţurcă: În condițiile în care cursul euro a atins recorduri istorice în această perioadă de criză politică, aveți de gând să continuați strategia domnului Florian Cîţu de a asigura profituri pentru bănci care să completeze cele 2,5 miliarde de lei pe an beneficiu, în urma renunțării taxei pe activele bancare?


Lucian Heiuş: Cursul de schimb este influențat de mulți factori. Sunt factori de instabilitate politică, sunt factori privind performanțele unei economii la un moment dat, condițiile comerciale. Este greu și cred că este incorect să spunem că fluctuația momentană a cursului de schimb se datorează unor politici legate de impozitarea sau nu a activelor bancare.


Reporter: Ministrul desemnat pentru postul de la justiție, Cătălin Predoiu, a primit din nou aviz negativ din partea colegilor din comisiile juridice.

Mâine continuă audierile candidaților pentru celelalte portofolii din guvernul condus de Florin Cîțu.


Etichete audieriguvern,florin cituministerepsdpnl

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live