Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

7 Octombrie 2020
Vizualizari: 888
Comentează add

Audieri ale candidaţilor pentru posturi de ambasadori

alina-stanuta

 Foto: cdep.ro

Comisiile reunite pentru politică externă şi cele pentru comunităţile de români din afara ţării de la Senat şi Camera Deputaţilor au acordat în urma audierilor de astăzi aviz favorabil pentru cele 8 persoane propuse pentru posturi de ambasadori ai României în străinătate.

Printre aceştia se află Ştefan-Alexandru Tinca, propus ca ambsador în Republica Turcia, Gabriel-Cătălin Şopandă, în Ungaria, sau Dan Petre în Republica Argentina şi Republica Paraguay.

Preşedintele Comsisiei pentru politică externă din Senat, Cristian Dumitrescu.

Cristian Dumitrescu: Toţi au fost ambasadori de carieră, oameni cu mare experienţă şi de posturi de ambasadori şi în mediul diplomatic, cunoscători ai mandatelor pe care le-au primit şi faţă de care s-au angajat, lucru pentru care toţi au primit aviz pozitiv.
 
Audierile s-au desfăşurat în mod inedit, în acest sistem pe care situaţia de pandemie îl condiţionează, respectiv, am fost face-to-face birourile comisiilor, celor patru comisii, două de politică externă şi două ale românilor de pretutindeni, în sală, pentru a audia fizic candidaţii de ambasadori, iar ceilalţi colegi au fost online.
 
Realizator: Audierea celor propuşi pentru a fi ambasadori ai României în străinătate va continua şi în perioada următoare - ne-a transmis reportetul RRA Alina Stănuţă.
 
(PH)

Etichete ambasadoriaudiericomisiile reunite pentru politică externă(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live