Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 307
Comentează add

Poliţiştii audiază 11 persoane implicate în agresarea jurnaliştilor şi a activistului de mediu care realizau un documentar despre ţăieri ilegale de păduri în Bucovina.

Audieri la Poliție în cazul agresării unor jurnalişti în județul Suceava

sergiu-stet

  Foto: facebook/jandarmeria.

Poliţiştii au identificat şi audiază 11 persoane implicate în agresarea jurnaliştilor şi a activistului de mediu care realizau un documentar despre ţăieri ilegale de păduri în Bucovina, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, transmite Agerpres.
 
"Cu toate că persoanele vătămate au oferit informaţii vagi cu privire la agresori, poliţiştii, prin activităţi specifice, au identificat şi depistat deja 11 persoane implicate în eveniment, pe care le-au condus la sediul Poliţiei, în vederea audierii şi stabilirii participaţiei fiecăreia dintre acestea", a precizat Drăgan.
 
El a adăugat că s-a relaţionat permanent cu persoanele vătămate şi, având în vedere că au venit în Bucureşti, au fost îndrumate să se prezinte la sediul IGPR - Direcţia de Investigaţii Criminale pentru a depune plângere prealabilă, necesară pentru punerea în mişcare a acţiunii penale.
 
Greenpeace România a anunţat că regizorul şi jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna din judeţul Suceava. Echipamentul şi toate înregistrările i-au fost distruse.
 
Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-şi cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei. 

Etichete Mihai DragoleaTiberiu BosutarRadu Constantin MocanupădureGreenpeaceGeorgian DrăganIGPRSuceava

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live