Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! (Continuare) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

26 August 2022
Vizualizari: 1918
Comentează add

Brandul de automobile premium Audi al grupului german Volkswagen AG a anunţat vineri intrarea în cursele de Formula 1.

Audi intră în Formula 1

razvan-stancu

FOTO: www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/audi-enters-formula-1-14876

Brandul de automobile premium Audi al grupului german Volkswagen AG a anunţat vineri intrarea în cursele de Formula 1, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Din 2026, Audi va concura în Campionatului Mondial de Formula 1, cea mai prestigioasă clasă a curselor de automobile, cu o divizie de motoare dezvoltată special pentru acest eveniment. Anunţul privind echipa la care se va alătura Audi va fi făcut până la finalul acestui an, a anunţat compania.

O componentă cheie a deciziei Audi de a se alătura Formulei 1 este obiectivul competiţiei de a deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2030, inclusiv noile reglementări care pun accentul pe combustibili sustenabili şi o mai mare electrificare din 2026, a informat Audi.

De mult timp, Audi discută cu Formula 1. Directorul general de la Audi, Markus Duesmann, a recunoscut acest lucru în repetate rânduri. Duesmann a fost implicat în trecut în Formula 1 şi la rândul său a fost director de dezvoltare la BMW.

În luna martie, o sursă citată de Reuters a dezvăluit că Audi ar putea oferi aproximativ 500 de milioane de euro pentru echipa de Formula 1 McLaren.


Etichete formula 1audivolkswagenmotorcompetitiebmwmclaren(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live