Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Noiembrie 2020
Vizualizari: 310
Comentează add

Circulaţia pe timp de noapte este restricţionată, între orele 23:00 şi 5:00, cu excepţii în baza unor documente şi justificative.

Au intrat în vigoare noile restricţii ptr limitarea SARS CoV-2 în România

radiojurnal

  Foto: Arhiva/ MApN.

De la miezul nopții au intrat în vigoare pe tot cuprinsul României noile restricţii pentru limitarea răspândirii noului coronavirus pentru o perioadă de 30 de zile.

Masca de protecţie, care să acopere nasul şi gura, va trebuie purtată în spaţii închise şi deschise, indiferent de rata de infectare, toate şcolile din ţară trec la învăţământul online, dar creşele şi unităţile after-school rămân deschise. Vor fi închise pieţele agroalimentare de interior, iar magazinele vor avea program de lucru până la ora 21:00.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, petrecerile sunt interzise, însă autorităţile nu pot impune restricţii în interiorul locuinţelor private, întrucât legislaţia nu le permite. Sfatul său este ca invitaţii la astfel de evenimente să poarte mască. Circulaţia pe timp de noapte este restricţionată, iar deplasările vor trebui justificate.  


Raed Arafat: Restricţionarea între orele 23:00 şi 5:00 cu excepţii în baza unor documente justificative. Excepţiile includ deplasările în interes profesional, pentru asistenţă medicală ce nu poate fi amânată, pentru procurarea de medicamente, pentru îngrijire sau însoţire copil, persoane vârstnice, persoane cu dizabilităţi, persoane bolnave sau în cazul unui deces survenit.

Raed Arafat a precizat că deplasările pe timp de noapte pot fi făcute pe baza legitimaţiei de serviciu, adeverinţei de la angajator, ori pe baza unei declaraţii pe propria răspundere. Aceasta din urmă poate fi printată sau scrisă de mână, ori completată şi semnată online pe platforma formular.sts.ro sau poate fi descărcată de pe site-ul stirioficiale.ro.


Etichete pandemia covid-19masca de protecțierestricții 23.00 - o5.00românia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live