Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Octombrie 2019
Vizualizari: 655
Comentează add

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni după consultările cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou guvern.

Au început consultarile preşedintelui cu partidele parlamentare

radiojurnal

   

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni după consultările cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou guvern.
 

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 octombrie, ora 14:00) - Realizator: Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pentru formarea unui nou guvern se apropie de sfârşit la Palatul Cotroceni. La această oră urmează să intre la discuţii reprezentanţii minorităţilor naţionale, ultima delegaţie care participă la întâlnirea cu şeful statului, după ce PSD a decis să nu onoreze invitaţia acestuia.   eporter: Andrei Şerban - PMP a anunţat că doreşte un guvern cât mai repede posibil, care se adopte ordonanţa de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, să se elimine pensiile speciale şi o majoritate parlamentară care să susţină un viitor Parlament din 300 de membri. Grupul parlamentar PRO Europa nu a propus un premier, dar a precizat că va susţine în Parlament un nou executiv. Acest grup i-a propus preşedintele Klaus Iohannis ca viitorul comisar european din partea României să fie Corina Creţu pentru a rezolva situaţia în care se află ţara noastră pe plan european. ALDE a anunţat că va sprijini un nou executiv care ar trebui să fie asumat de PNL care să dea şi premierul, dar nu doreşte să facă parte din viitorul guvern. De asemenea, ALDE nu crede posibilă organizarea de alegeri anticipate. Acum, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis se află grupul minorităţilor naţionale. Conform programului şi PSD a fost invitat, dar liderul său, Viorica Dăncilă, a anunţat că nu va onora invitaţia. Peste o jumătate de oră are programată declaraţie de presă preşedintele Klaus Iohannis.

UPDATE: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 octombrie, ora 12:00) - Reporter: Oana Bâlă
Realizator: La Palatul Cotroceni continuă consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcţia de premier. La această oră urmează să intre la discuţii delegaţia UDMR, după ce anterior au fost reprezentanţii PNL şi USR. Oana Bâlă este din nou în direct cu ultimele informaţii. Bună ziua, Oana! Te ascultăm!
Reporter: Bună ziua! Reprezentanţii UDMR au ajuns la Palatul Cotroceni și discută acum cu președintele Klaus Iohannis despre formarea rapidă a unui nou executiv. Primii la consultări au fost liberalii, iar președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că poziția partidului este foarte clară: PNL dorește organizarea de alegeri anticipate, dacă va exista consens. În caz contrar, liberalii sunt dispuși să își asume responsabilitatea guvernării. Şi reprezentanții USR au discutat cu șeful statului. Președintele Uniunii, Dan Barna, a spus că este nevoie de un nou guvern, care să aibă ca obiectiv organizarea de alegeri anticipate, în februarie-martie anul viitor, aceasta fiind soluția corectă, morală și funcțională pentru România./ovidiu/dsirbu

- - - - - - - - - - - - - - -

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 octombrie, ora 11:00) - Realizator: La această oră încep consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcţia de premier, după căderea Guvernului Dăncilă. Primii invitaţi sunt reprezentanţii PNL.

Oana Bâlă este în direct şi ne oferă primele informaţii. Bună ziua, Oana, te ascultăm!

Reporter: Bună dimineața! Liberalii au ajuns la Palatul Cotroceni cu o delegație condusă de către președinte al PNL, Ludovic Orban, și din care mai fac parte, printre alții, prim-vicepreședinții Raluca Turcan și Rareș Bogdan. PNL va susține la consultări organizarea de alegeri anticipate, însă dacă nu va exista consens, este dispus să își asume guvernarea și dorește un guvern cu mai puține mistere. Liderul liberalilor, Ludovic Orban, spunea că în cazul în care PNL va fi chemat să formeze un nou guvern, atunci el va fi propus pentru funcția de premier, pentru că este președintele partidului.

Delegaţia PNL este urmată la consultări de USR, UDMR, PMP, grupul parlamentar Pro Europa, ALDE, Grupul Minorităților Naționale și de PSD, însă premierul Viorica Dăncilă a anunțat că nu va onora invitația fără un mandat de la forurile de conducere ale partidului.


Etichete consultaripartide parlamentareCotroceniKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live