Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

24 Aprilie 2022
Vizualizari: 422
Comentează add

Zilele trecute au fost inauguraţi în România primii kilometri de drum expres, este vorba de un lot de aproximativ 19 kilometri care reprezintă centura orașului Balș din jud. Olt.

Au fost inauguraţi în România primii kilometri de drum expres

alina-bordeiasu

Arhivă FOTO: Marcela Petcu.

Realizator: Constanţa Comănici - Zilele trecute au fost inauguraţi în România primii kilometri de drum expres, este vorba de un lot de aproximativ 19 kilometri care reprezintă centura orașului Balș din județul Olt. Alţi kilometri de drum expres vor fi deschişi circulației în lunile următoare, de exemplu orașul Slatina va avea de la vară o centură ocolitoare cu o lungime de 21 de kilometri, parte a drumului expres Craiova -Pitești. În prezent se află la promulgare o lege adoptată de Parlament care modifică limita de viteză pe aceste drumuri. Reporterul RRA Alina Bordeiașu are detalii.

Reporter: Românii vor putea circula pe drumurile expres din țară cu o viteză maximă de 120 de km pe oră, în prezent limita de viteză pe acest tip de drum fiind de 100 de km pe oră. Primul tronson de drum expres va cuprinde 18 km din șoseaua Craiova-Pitești, reprezentând varianta ocolitoare a orașului Balș. Pe drumurile expres este interzisă circulația pietonilor și a căruțelor, circulația autovehiculelor cu gabarite sau mase depășite fără autorizație specială de transport. La fel, este interzisă circulaţia trotinetelor electrice, a mopedelor și a tractoarelor agricole. Inițiatorul proiectului de lege, deputatul USR Cătălin Drulă, fost ministru al transporturilor, spunea că aceste drumuri vor asigura o circulație rapidă între diferite localități din România. El preciza că a avut în vedere posibilitatea adaptării acestora în viitor la profilul de autostradă, în funcție de evoluția fluxului de trafic. Pe autostrăzi limita de viteză rămâne de 130 de km pe oră, pe drumurile europene de 100 de km și 90 de km pe oră pentru șoselele naționale. Documentul se află acum la promulgare la șeful statului.


Etichete (ii)drumexpresinaugurare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live