Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mugur Mihăiţă

13 Octombrie 2017
Vizualizari: 725
Comentează add

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat la ministerul dezvoltării şi vicepremier pe Paul Stănescu, la fonduri europene pe Marius Nica, iar la transporturi pe Felix Stroe

Au fost desemnaţi trei noi miniştri în guvernul Tudose

mugur-mihaita

 Partidul Social Democrat a desemnat astăzi trei noi miniştrii în locul celor care au decis aseară să demisioneze din Guvern. Premierul Mihai Tudose va trimite luni preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de schimbare din funcţie.

Reporterul RRA Mugur Mihăiţă spune că înlocuitorii vicepremierului Sevil Shhaideh şi a miniştrilor Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, care au demisionat, au fost decişi de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Portofoliile ministeriale rămase vacante vor fi ocupate de Paul Stănescu, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi vicepremier, Felix Stroe, ministrul transporturilor, şi Marius Nica, la fonduri europene.

De asemenea, Roxana Bănică va fi noul secretar general al Guvernului, după ce Mihai Busuioc a devenit preşedintele Curţii de Conturi. Pe de altă parte, Adrian Ţuţuianu, fost ministru al apărării, va ocupa postul de chestor al Senatului, în locul lui Paul Stănescu.

Sevil Shhaideh va rămâne în guvern şi va fi consilier, în timp ce Rovana Plumb va prelua şefia Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor. Din lista propusă pentru remaniere, doar ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, îşi va păstra mandatul, aceasta fiind decizia ALDE, partenerul PSD la guvernare.

Premierul Mihai Tudose a declarat că este mulţumit de noua formulă guvernamentală şi că programul pentru care PSD a fost votat va fi aplicat în continuare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a subliniat coeziunea partidului şi a spus că tensiunile apărute pe fondul acestei crize s-au rezolvat prin dialog.

Liviu Dragnea a mai declarat că luni va avea loc o nouă şedinţă a coaliţiei, pentru a se stabili calendarul privind legile necesare aplicării programului de guvernare.


Etichete PSDComitetul Executiv Naţionalnoi miniştriLiviu DragneaMihai Tudose

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live