Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 August 2022
Vizualizari: 261
Comentează add

Confruntările dintre trupele ucrainene și cele ruse au continuat în regiunea Herson.

Au continuat confruntările dintre trupele ucrainene și cele ruse

florin-lepadatu

   Foto: Sergei SUPINSKY / AFP

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Situația din sudul Ucrainei, din regiunea Zaporojie, se menține tensionată.

Noi atacuri și bombardamente au avut loc în zona din apropierea centralei nucleare, iar treisprezece civili ucraineni au fost uciși, după ce trupele ruse au atacat un orăşel situat față în față cu centrala, pe malul opus al râului Nipru.

Confruntările dintre trupele ucrainene și cele ruse au continuat în regiunea Herson, iar generalul ucrainean Dmitro Marcenko este foarte optimist că orașul Herson, care a fost ocupat de ruși încă din luna martie, va fi eliberat cât de curând de forțele Kievului.

Trimisul RRA special în Ucraina, Mario Balint, transmite: ”Au fost schimburi de focuri intense pe linia frontului între regiunile Mikolaiv și Herson din sudul Ucrainei. Ucrainenii au distrus două puncte de comandă, depozite de echipamente și campamente militare rusești în cele două regiuni. La rândul lor, militarii ruși au avariat grav trei aeronave Suhoi 25 aparținând Forțelor Aeriene Ucrainiene, garate în regiunea Mikolaiv. Potrivit ofițerului Vladislav Nazarov, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operațional Sud, armata ucraineană a executat şapte lovituri aeriene de mare precizie.


Vladislav Nazarov: ”Postul de comandă şi control ai grupului tactic de batalion al Regimentului 217, parașutişti ruși, a fost lichidat în districtul Berislav. În plus, un alt depozit de muniţii din Novooleksiivka a fost distrus. Rezultatul a şapte lovituri aeriene împotriva inamicului n districtele Baștan, Berislav și Herson a fost cinci depozite de echipamente și concentrări de trupe și două puncte fortificate. Cinci rachete de croazieră aer-aer au fost trase de pe aeronavele noastre, care au interceptat loviturile rusești. 35 de militari ruși au fost ucişi sau capturaţi.”

Generalul ucrainean Dmitru Marcenko, fost coordonator al apărării la Mikolaiv și Odesa, susține că eliberarea Hersonului, oraș aflat sub ocupație temporară rusă, ar putea avea loc foarte repede, însă Marcenko nu a oferit detalii privind un termen anume pentru eliberare. Generalul Marcenko a spus într-un interviu că procesul nu va fi atât de lung pe cât se așteaptă toată lumea.”


Etichete ucrainarazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live