Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

21 Mai 2013
Vizualizari: 2288
Comentează add

După un proces lung cu Muzeul Naţional de Artă, primăria Câmpina a câştigat cele 200 schiţe ale pictorului Nicolae Grigorescu dar acum nu are resurse pentru întreţinerea acestora.

Au câştigat schiţele lui Grigorescu dar nu le pot întreţine Au câştigat schiţele lui Grigorescu dar nu le pot întreţine - Conține audio

simona-uta-ploiesti

"Car cu boi" de Nicolae Grigorescu. Foto: Arhivă Agerpres.

După mai bine de 11 ani de procese cu Muzeul Naţional de Artă al României, Primăria Câmpina a câştigat în instanţă cele 202 schiţe ale pictorului Nicolae Grigorescu.

Decizia este irevocabila si definitiva, astfel ca lucrarile artistului ar trebui sa ajunga la Câmpina in cel mai scurt timp.

Autoritatile locale nu au însă ce să facă acum cu ele.

Fiind vorba despre lucrari de mare valoare si in acelasi timp extrem de sensibile, acestea nu pot fi depozitate oriunde.

Este nevoie in primul rand de un spatiu adecvat care sa respecte anumite conditii de depozitare: microclimatul care implica o anumita temperatură, umiditate, dar si sisteme antiefractie si antiincendiu.

Cladirea in care se afla acum Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu de la Campina nu poate asigura un astfel de spatiu de depozitare, dovada ca aici nu sunt expuse, in mare parte, copii ale lucrarilor marelui pictor.

AUDIO: Pictorul Nicolae Grigorescu nu poate fi expus la Câmpina.


Etichete Ştiri SudPrimăria CâmpinaMuzeul Naţional de Artă al RomânieipictorNicolae Grigorescumuzeu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live