Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

31 Iulie 2014
Vizualizari: 1767
Comentează add

Miliţii şiite irakiene au executat 15 sunniţi răpiţi în ultimele zile şi i-au spânzurat de stâlpii de electricitate în oraşul Baaquba, aflat la 65 de kilometri nord de Bagdad.

Atrocităţi comise în Irak

catalin-gombos

Militanţi ai Statul Islamic din Irak şi Levant. Foto: captură youtube.com

Miliţii şiite irakiene au executat 15 sunniţi răpiţi în ultimele zile şi i-au spânzurat de stâlpii de electricitate în oraşul Baaquba, aflat la 65 de kilometri nord de Bagdad.

Un ofiţer de poliţie citat de Reuters susţine că, în acest fel, miliţiile vor să îi avertizeze pe sunniţi să nu susţină gruparea jihadistă Statul Islamic.

Miliţiile şiite irakiene s-au mobilizat după ce Statul Islamic a capturat vestul şi nordul ţării, profitând şi de deruta forţelor guvernamentale.

Intervenţia miliţiilor a stopat ofensiva jihadiştilor, dând pe de altă parte naştere la temeri că prezenţa lor în teren va amplifica tensiunile cu sunniţii şi va duce la declanşarea războiului civil.

Motivate ideologic şi bine antrenate, miliţiile şiite irakiene au şi experienţa conflictului din Siria, unde au luptat alături de forţele lui Bashar al Assad şi a războiului împotriva forţelor americane din Irak, înainte de retragerea acestora.

Miliţiile şiite au fost acuzate de atrocităţi şi în perioada războiului civil care a avut loc în Irak în urmă cu câţiva ani.

Tot ieri, surse Reuters au afirmat că un comandant al Hezbollah a fost ucis în apropierea Mosulului, ceea ce indică implicarea acestei miliţii libaneze, care luptă şi în Siria, în conflictul irakian. 


Etichete IrakBagdadjihadStatul Islamicmiliţiişiiţisuniţiexecuţiiatrocităţirăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live