Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE PRIETENI DE ZIUA NAŢIONALĂ Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Doina Creţu

26 Iunie 2016
Vizualizari: 1233
Comentează add

Costa del Sol, Coasta Soarelului, este numele dat ţărmului din Sudul Spaniei, care se întinde pe aproape 300 de kilometri, între Gibraltar şi localitatea Almunecar.

Atracţii europene: Costa del Sol Atracţii europene: Costa del Sol - Conține audio

doina-cretu

Plajă cu Sierra Nevada pe fundal. Foto: wikipedia.org.

Costa del Sol, Coasta Soarelului, este numele dat ţărmului din Sudul Spaniei, care se întinde pe aproape 300 de kilometri, între Gibraltar şi localitatea Almunecar.

Oficial, Costa del Sol ţine de 3 provincii spaniole: Cadiz, Malaga şi Granada şi este o înşiruire de plaje întinse de nisip şi golfuri ascunse de stânci.

Ţărmul este protejat de vânturile reci din nord de un şirag de munţi. Cel mai semeţ este Sierra Nevada cu cei aproape 3.500 de metri ai săi.

De aceea climatul este blând, mereu însorit, cu ploi puţine şi alintat de briza Mării Mediterane.

Vegetaţia subtropicală este la ea acasă. Palmieri, chiparoşi, leandri, tufe de hibiscus şi mimosa colorează şi parfumează ţinutul. Lămâii, portocalii şi măslinii cresc din abundenţă aici.

Se spune că pe Costa del Sol veţi întâlni cea mai mare pădure plantată de om pe planetă. Sunt cei 300 de milione de măslini care asigură 80 la sută din producţia de ulei de măsline a Spaniei.

Aşa cum spuneam, dincolo de coastă peisajul este muntos cu sate albe, tipic spaniole, pierdute între livezi, într-un peisaj de vis.

Chiar în mijlocul ţărmului de sud este situat Malaga, al cincelea oraş ca mărime din Spania. Ca toate aşezările de pe coastă a fost influneţat de multe culturi suprapuese de-a lungul istoriei începând cu fenicienii, care au fondat aşezarea în secolul 7 înainte de Cristos.

Pentru turiştii nefamiliarizaţi cu Costa del Sol staţiunile care se întind de la Malaga şi până spre Gibraltar par trase la indigo: plaje superbe, hoteluri urişae şi mulţime de restaurante.

Este doar o primă impresie. Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola sau celebra Marbella au fiecare propria identitate.

Dacă vă interesează şi altceva decât plajă, soare şi mare pe Costa del Sol veţi descoperi câteva zone de o incredibilă frumuseţe la poalele munţilor.

Audio: Costa del Sol 


Etichete Atracţii europeneCosta del SolSpaniaCadizMalagaGranadaturism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live