Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Doina Creţu

14 Februarie 2015
Vizualizari: 3304
Comentează add

Casa Julietei din Verona este unul dintre cele mai romantice locuri din lume.

Atracţii europene: Casa Julietei din Verona Atracţii europene: Casa Julietei din Verona - Conține audio

doina-cretu

Balconul casei Julietei din Verona, Italia. Foto: wikipedia.org.

În fiecare an, mii de turişti întâmpină ziua iubirii la Verona, locul unde William Shakespeare a plasat acţiunea uneia dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste a umanităţii: Romeo şi Julieta.

Deşi intrăm pe tărâmul imaginaţiei, oraşul acesta din nordul Italiei ştie să satisfacă dorinţa tinerilor de a fi parte a visului de iubire nemuritoare şi a alcătuit chiar un traseu turistic, pe urmele ipotetice ale lui Romeo şi ale Julietei lui, într-o Veronă medievală.

Ghizii vă arată Palatul lui Romeo, piaţa în care s-a duelat cu Tibalt, capela franciscană unde s-au căsătorit Romeo şi Julieta şi chiar cripta unde s-a încheiat tragic iubirea lor.

Este multă lume la Verona astăzi, dar cea mai mare înghesuială este în faţa unei case datând din secolului al XIII-lea, care a aparţinut familiei dell Capello, un nume care se aseamănă ca sonoritate cu numele părinţilor Julietei: Capulleti.

Potriveala a contat când, această clădire a fost aleasă drept Casă a Julietei. Şi pentru că îi lipsea un... "mic detaliu": celebrul balcon sub care Romeo şi-a mărturisit dragostea, nu a fost mare lucru să i se adauge un balcon în secolul XX.

Amănuntul fireşte că este ignorat de mulţimea de adolescente, pierdute în vise şi în căutare nu de veridicitatea istorică şi arhitecturală a locului ci de posibilitatea de a zări vre-un Romeo printre sutele de tineri ce privesc la balconul Julietei şi la statuia ei din bronz, aşezată în curtea interioară a casei. 

Audio: Atracţii europene


Etichete ItaliaVeronaWilliam ShakespeareRomeo şi Julietaturismromantismiubirebalcondragostedramă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live