Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

7 Martie 2014
Vizualizari: 2031
Comentează add

Din motive de securitate, au fost anulate evenimente de amploare, care aveau loc în mod tradiţional în Cernăuţi.

"Atmosfera de nelinişte" persistă la Cernăuţi

mihaela-buculei-suceava

Gara din Cernăuţi. Foto: wikipedia.org

La Cernăuţi, situaţia este calmă, însă atmosfera de nelinişte persistă.

Pe oamenii din Cernăuţi i-am găsit îngrijoraţi, deşi în regiune lucrurile s-au calmat.  Ceea ce se întâmplă în Crimeea îi nelinişteşte.

Din motive de securitate, organizatorii unor evenimente de amploare, care aveau loc în mod tradiţional aici, au renunţat la a le organiza.

"Atmosfera aceasta de nelinişte persistă. Urmărim cu toţii evenimentele ce au loc în Crimeea. Am contramandat ediţia a XX-a a Festivalului Mărţişor", a declarat preşedintele Societăţii pentru Cultură Românească "Mihai Eminescu" din Cernăuţi, Vasile Bâcu.

La nivelul comisariatelor din regiune se întocmesc situaţii şi planuri de mobilizare care ar putea fi folosite în cazul unui conflict armat.

"Situaţia, desigur, într-o anumită măsură, este încordată, prin faptul că s-a anunţat mobilizarea generală. Sperăm că, totuşi, în Crimeea, la presiunea Uniunii Europene şi a statelor garante ale Ucrainei, care au garantat independenţa Ucrainei, sperăm că, totuşi, pot să renunţe la această politică de expansiune militară.

"Chiar am fiu care este de vârstă militară, deci poate fi concentrat, dar la nivel de instrucţiuni, la nivel de apărare civilă, după câte ştiu, sunt foarte mulţi voluntari care doresc să plece acolo şi se înscriu la comisariatele militare. În masă nu au avut loc concentrări", a spus Vasile Tărâţeanu.


Etichete CernăuţiatmosferăCrimeeaVasile BâcuUniunea Europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live