Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

1 August 2021
Vizualizari: 1350
Comentează add

Mihaela Helmis ne oferă câteva detalii despre un fenomen unicat care e caracterizat și prin longevitate.

Atlantykron: „Înapoi în viitor”

mihaela-helmis

Mihaela Helmis ne oferă câteva detalii despre un fenomen unicat  care e caracterizat și prin longevitate , dar mai ales prin  pionierat intr-un domeniu ce ne leagă de viitor, cu care RRA se mandreste a-i fi partener. Academia de Vară pentru Tineret, Știință, Viitorologie și Science Fiction Atlantykron se află  la ediția cu numărul 32 și se desfășoara între 30 iulie și 6 august, ca de obicei, pe Insula „Inelul de Piatră” de la Capidava, județul Constanța. Anul trecut  din motive obiective, generate de pandemia , cea de-a 31-a ediție Atlantykron a avut loc doar online, sub genericul New Horizons (Noi Orizonturi).

În acest an, sub genericul „Legendarium” și sub sloganul „Înapoi în viitor”, Atlantykron revine în format fizic și este , potrivit multor invitați speciali din străinătate, un eveniment de profil unic în lume. Inedita Academie, organizată în natură și departe de civilizația urbană, are ca scop accesul la cunoaștere al tinerilor și reunește experți de talie mondială (din care unii au primit premiul Nobel și predau gratuit cursuri tinerilor interesați) și tehnologie de ultimă generație, pe o insulă care are mai puțin de 1 km patrat. Aici se desfășoară demonstrații științifice și cursuri de artă sau de comunicare așa cum în nicio școală nu se predau, cu participanți care stau  pe iarbă, sub cerul liber, sub stele.Tot Mihaela Helmis, in lipsa semnalului acum! , ne promite  la revenire un  amplu radio-documentar scrutând viitorul și dialogând cu cei ce îl anticipează cu dubla bază a științei și a imaginației, bine strunite de curiozitate și spiritul cercetător.

Printre invitați, atât prezenți fizic, cât și virtual, și-au confirmat prezența personalități de marcă din știință, cultură, artă sau sport din România, SUA, Canada și Italia. Astfel, sunt așteptați să participe și să susțină cursuri sau prezentări: Nicolae Zamfir, academician, doctor în fizică nucleară, Gr. (R) Dr. Dumitru Dorin Prunariu, cosmonaut, primul (și singurul) român care a zburat vreodată în spațiul cosmic, președintele Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extraatmosferic; Cristian Presură, doctor în fizică și fondatorul asociației ”Știință pentru toți”; Alexandru Mironov, scriitor, jurnalist de știință, fondator al Programului Atlantykron și senior editor al revistei Știință și Tehnică; Dr. Ing. Florin Munteanu, președintele fondator al Centrului pentru Studii Complexe; Prof. Dr. Radu Dop, specialist în « medicină critică », membru fondator al Centrului de Studii pentru Științe de Graniță și al Asociației de Telemedicină și Aplicații Spațiale pentru Sănătate; ...si lista continuă pentru a face unice experiențele de cunoaștere din următoarele 7 zile. Aventura cunoașterii continuă pentru cei 200 de tineri intre 16 și 29 de ani , alături de modelele și magiștri lor.


Etichete (ii)„Înapoi în viitor”Atlantykron

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live