Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

8 Iunie 2013
Vizualizari: 2737
Comentează add

Un avion Wizzair cu 165 de pasageri la bord care venea de la Bucureşti a aterizat de urgenţă pe aeroportul Fiumicino din Roma. Nu au fost victime.

Aterizare de urgenţă pe Fiumicino, Roma

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Aterizare de urgenţă la Roma. Foto: Marius Puşcaşu.

Un avion Airbus 320 al companiei Wizz Air care venea de la Bucuresti a aterizat de urgenţă în aceasta dimineata pe aeroportul Roma-Fiumicino, din cauza unei probleme la trenul de aterizare.

Avionul, care transporta 165 de pasageri, în majoritate români, ar fi trebuit sa aterizeze pe aeroportul Ciampino, insa dupa patru tentative, comandantul navei, un italian, a solicitat sa aterizeze pe una dintre pistele de la Fiumicino, piste care sunt mai lungi.

S-a deschis o anchetă

La aterizare, dupã ce s-a oprit din rulaj, avionul s-a înclinat într-o parte. Pompierii, politia si carabinierii s-au prezentat imediat la fata locului.

Agentia naționala din Peninsula pentru securitate zborurilor (SNSV) a demarat o anchetã pentru a stabili cauza avariei.

Pista pe care a aterizat avionul a fost închisã si se prevãd întârzieri în programul de zbor al aeroportului din Fiumicino, principalul aeroport din Roma, în cursul zilei de sâmbãtã.

Prezenta autorităților romane la aeroport

Trei persoane au intrat în stare de şoc.

Două dintre acestea, cetăţeni români, au fost transportate la unitatea de urgenţă medicală a aeroportului, însă fără a necesita asistenţă medicală de durată.

Secţia consulară a Ambasadei României la Roma se află în legătură permanentă cu autorităţile judiciare italiene, care au demarat o anchetă în acest caz.

Un consul roman s-a aflat pe parcursul întregii zilei la aeroport.

Un pasager roman povestește ceea ce au trăit ei in interiorul avionului

Marius Puscasu, un om de afaceri din Roman, este unul dintre pasagerii avionului care astazi a avut dificultăţi la aterizare.

Romanul m-a contactat la câteva ore de la incident pentru a sublinia profesionalismul echipajului de la bordul aeronavei si in special al comandantului.

Marius Puscasu a recunoscut ca i-a fost teama.

"Ne-am dat seama ca sunt probleme, dupa ce de doua ori a fost survolat aeroportul din Ciampino.

"Am fost anunțati de către stewardese ca este o problema organizatorica si nu putem ateriza imediat pe aeroportul din Ciampino si dupa a patra tentativa de aterizare am fost indreptati spre aeroportul din Fiumicino.

"Acolo, dupa doua tentative de aterizare, in sfârșit comandantul a reușit sa aterizeze doar cu un tren de aterizare, practic pe o roata. A aterizat, iar cand s-a oprit, avionul a căzut pe partea stânga", povestește Marius Puşcasu.

Comandantul  avionului - "îngerul pazitor al pasagerilor"

Echipajul era roman, doar comandantul fiind italian.

"Fetele au fost foarte sufletiste si ne-au dat toate indicatiile cum sa părăsim aeronava.

"Vreau sa menționez acțiunea comandantului, nu știu dacă in istoria aviatiei s-a mai întâmplat sa se aterizeze pe o singura roata.

"A fost îngerul nostru pazitor", tine sa sublinieze pasagerul.

Potrivit acestuia, in jur de 30 -40 de minute a fost timpul de așteptare in aer pana la o posibila aterizare.

"Partea mai putin plăcută a fost dupa ce am aterizat si am fost primiti in aeroportul Fiumicino", își amintește Marius Puscasu.

"Timp de doua ore nu prea ni s-au dat explicații despre ce se intampla.

"Au fost draguti, ne-au dat apa, cafea, dulciuri, jucării pentru copii, dar cred ca au fost depaşiţi de situație", completeaza pasagerul.

Accesaţi pe contul nostru Google+ imagini de la Marius Puşcaşu, om de afaceri din oraşul Roman, care se afla în avion în momentul aterizării.


Etichete aterizare forţatăavionRomaFiumicinotren de aterizaredefecţiuneMarius Puşcaşu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live