Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iunie 2019
Vizualizari: 587
Comentează add

Sunt în continuare în vigoare coduri portocalii şi galbene de-a lungul fluviului. În Călăraşi, spre exemplu, riscul de inundaţii este ridicat.

Atenţionări meteo de-a lungul Dunării

radiojurnal

Foto: Gina Bahor/Radio România.

Riscul de inundaţii în ţară s-a redus, dar acum atenţia hidrologilor rămâne îndreptată spre Dunăre.

Sunt în continuare în vigoare coduri portocalii şi galbene de-a lungul fluviului. În Călăraşi, spre exemplu, riscul de inundaţii este ridicat.

Autorităţile au luat o serie de măsuri, cu atât mai mult cu cât există mai multe locuinţe chiar în apropierea apei.


Reporter: Codul portocaliu de inundații pe Dunăre a alertat autoritățile locale din municipiul Călărași.

La marginea orașului există un cartier unde locuitorii și-au construit foarte multe imobile în imediata apropiere a malurilor apei. Pericolul ca aceste construcții să fie inundate este ridicat. Tocmai de aceea, reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență au amenajat în incinta adăpostului de noapte al orașului spații speciale pentru a-i caza pe localnici, în cazul în care Dunărea se va revărsa.

În prezent, nivelul apei a depășit cu câțiva centimetri cota de atenție, dar specialiștii din cadrul Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au avertizat că este posibil ca nivelul Dunării să treacă de cota de inundații. De asemenea, zona este permanent monitorizată, iar digul de apărare construit este întărit cu saci de nisip, pentru a nu ceda presiunii apei Dunării. Conform hidrologilor, avertizarea de inundații este valabilă până la începutul săptămânii viitoare.


Realizator: O situaţie deosebită este şi la Galaţi, unde faleza inferioară a Dunării a fost deconectată astăzi de la reţeaua electrică, în condiţiile în care fluviul a atins un nivel cu doar 16 centimetri sub cota de inundaţie.

Autorităţile locale spun că au luat decizia pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru a preîntâmpina eventualele situaţii nedorite, transmite corespondenta Radio România Actualităţi, Gina Bahor.


Etichete Atenţionări meteoDunăreainundatiihidrologi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live