Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 28 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 August 2018
Vizualizari: 522
Comentează add

O atenţionare de cod galben de ploi abundente pentru 25 de judeţe din jumătatea de vest a ţării, centrul şi nordul ţării

Atenţionare de cod galben de ploi abundente pentru 25 de judeţe

radiojurnal

Foto: Arhiva/ Mario Balint

O atenţionare de cod galben de ploi abundente pentru 25 de judeţe din jumătatea de vest a ţării, centrul şi nordul ţării este în vigoare astăzi.

Potrivit meteorologului Viorica Dima, atenţionarea va expira diseară, la ora 23:00, apoi vremea se va ameliora.


Viorica Dima: Cantităţi de apă însemnate vor fi prezente în regiunile noastre intracarpatice, dar şi în bună parte a Olteniei. Vorbim despre averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat, chiar căderi de grindină. Cantităţile de apă pot să depăşească 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat, chiar 40-60 de litri pe metru pătrat. Vorbim în aceste regiuni din vest şi despre o scădere a regimului de temperatură, care va determina, spre exemplu, în regiunea Banatului, o vreme chiar răcoroasă. De marţi încolo aşteptăm o ameliorare şi sub aspectul precipitaţiilor la scara întregii ţări. În rest, valori destul de apropiate de normele perioadei şi o vreme plăcută în aproape toate zonele ţării, sub rezerva unor ploi de scurtă durată, trecătoare, în orele amiezilor, în zonele de munte .


Etichete ploiatentionareanm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live