Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Iunie 2018
Vizualizari: 905
Comentează add

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crişul Alb, Mureş şi Bega Veche.

Atenţionare cod galben de inundaţii pe mai multe râuri

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o nouă atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii pe râuri din judeţele Hunedoara, Arad şi Timiş.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crişul Alb, Mureş şi Bega Veche.

Între timp, zeci de gospodării din municipiul Alba Iulia au fost inundate vineri, 29 iunie, în urma unor ploi abundente, iar în unele intersecţii apa a ajuns la 30 de centimetri, după ce canalizarea nu a mai făcut faţă.

Judeţul Alba se află sub atenţionare cod galben şi, punctual, în zonele Cugir şi Şugag, sub atenţionare cod portocaliu de ploi abundente.

În urmă cu o săptămână, în mai multe localităţi din apropiere de municipiul Alba Iulia, au fost inundate peste 400 de case şi dependinţe, iar 40 de autoturisme au fost distruse după ce au fost luate de apele umflate ale unor pârâuri.

Pagube şi în judeţul Dâmboviţa, în câteva zeci de gospodării din Târgovişte, Moreni, Iedera, Aninoasa şi Valea Lungă. 
 
Şi în oraşul Cluj-Napoca mai multe străzi au fost inundate, iar un copac a fost doborât în zona Pieţei Someş în urma unei ploi torenţiale. Deşi nu a durat mai mult de un sfert de oră şi în alte zone ale oraşului furtuna a rupt copaci şi a smuls acoperişurile de pe mai multe blocuri.

Etichete inundaţiicodatenţionareavertizaregalbenportocaliuploiaverse

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live