Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Aprilie 2019
Vizualizari: 284
Comentează add

Atenţie la vopseaua pentru ouă!

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a autorizat până în prezent, la nivelul întregii țări, 45 de puncte temporare pentru sacrificarea mieilor.

Potrivit unui comunicat al instituției, aceste puncte vor reduce riscul răspândirii bolilor la animale și a apariției toxiinfecțiilor în rândul populației. Tot ca o măsură de precauție pentru pregătirile de Paște, inspectorii sanitari avertizează populația să nu cumpere vopsea pentru ouă din surse neautorizate, fără etichetă sau instrucțiuni de utilizare, pentru a nu-și pune sănătatea în pericol.

 Nu cumpărați vopsea de ouă vândută fără ambalaj și fără informații despre conținut și mod de întrebuințare - avertizează specialiștii în alimentație publică și siguranță alimentară.

Mircea Groza: În pieţe apar aşa-zişii comercianți care aduc tot felul de culori și, în general, ouăle de Paște sunt consumate de copii. Cu atât e mai grav. Comoditatea ne face să apelăm la aceste culori care par spectaculoase. Unii folosesc spray-urile, care sunt de fapt pe bază de nitrolac. Coaja oului este foarte poroasă și foarte fină. Foarte ușor trece ceea ce nu e bun prin această coajă.

Reporter: Alternativa este simplă.

Mircea Groza: Eu recomand aceste fierturi cu foarte multă coajă de ceapă. Cred că e suficient să ne gândim că bătrânii noștri au trăit mult mâncând asemenea lucruri.

Reporter: Populația mai este sfătuită să cumpere doar produse ambalate și vândute în unități autorizate.

 


Etichete vopseaouainspectori sanitariPaste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live