Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 313
Comentează add

Atenţie la trichineloză!

razvan-stoichitoiu

Foto: Agerpres.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj le recomandă cetăţenilor care vor tăia porci în gospodării să efectueze testul pentru depistarea trichinelozei înainte de a consuma carnea.

Autorităţile se aşteaptă ca în perioada următoare să fie comercializaţi porci şi din zonele afectate de pesta porcină - în acest sens fiind instituite mai multe controale în trafic.

Examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi este obligatorie iar cei vor vinde carne de porc neexpertizată sanitar-veterinar riscă amenzi cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei.

Reporter: Răzvan Stoichiţoiu - Cum sărbătorile de iarnă se apropie, există riscul ca unii porci să fie cumpărați din zonele focarelor de pestă porcină astfel că autoritățile vor institui în mai multe controale în trafic. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj recomandă cetățenilor să aibă documente eliberate de medicul veterinar pentru transportarea animalului viu, iar după sacrificare să efectueze testul trichineloscopic.

Potrivit statisticilor, cele mai multe cazuri de trichineloză la om apar în perioada sărbătorilor de iarnă.


Etichete trichineloză

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live