Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMEA COPIILOR Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

9 August 2014
Vizualizari: 1399
Comentează add

Românii se află pe locul 4 în clasamentul fotografilor "selfie" la volan cu un procent de 27% din totalul şoferilor intervievaţi, potrivit unui studiu. Britanicii sunt pe locul 1.

Atenție la selfie! Atenție la selfie! - Conține video

rador

Selfie la volan. Foto: ford.com.

In cadrul unui program de securitate rutieră, Ford Europe a făcut un studiu asupra impactului fotografiei "selfie" la volan.

Potrivit cercetătorilor, britanicii se află pe primul loc în clasamentul fotografilor „selfie” la volan cu un procent de 33% din totalul şoferilor intervievaţi, fiind urmaţi de germani cu 28%, francezi (28%), români (27%), italieni (26%).

Sondajul a numărat peste 7000 de utilizatori de smartphone cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani şi a dezvăluit faptul că unul din patru şoferi accesează site-urile de socializare în timp ce conduc.

O fotografie „selfie” poate distrage atenţia şoferului minim 14 secunde iar accesarea site-urilor de social media circa 20 de secunde, timp suficient pentru a parurge lungimea a cinci terenuri de fotbal la viteza de 100 km/h.

„Fotografiatul „selfie” este ceva normal pentru tinerii de astăzi însă acesta este ultimul lucru pe care trebuie să-l facă la volan”, spunea Jim Graham, managerul lui Ford Driving Skills for Life. „Este îngrijorător faptul că mulţi tineri recunosc că s-au fotografiat la volan fără sa conştientizeze pericolul la care se expun”.

Video: Atenţie la selfie! Sursa: Youtube/Ford.


Etichete selfiesecuritate rutierăstudiuvolanFordcercetătoribritanicifotografiișofersondajsmartphonepericol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live