Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 31 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petio Petkov, corespondent RRA în Bulgaria

19 Mai 2016
Vizualizari: 1170
Comentează add

Autorităţile bulgare pregătesc sancţiuni pentru cetăţenii ţărilor vecine cu maşini înmatriculate în Bulgaria şi fără asigurări RCA.

Atenție la RCA dacă aveți mașina înmatriculată în Bulgaria

petio-petkov-corespondent-rra-in-bulgaria

Foto: pixabay.com.

Autorităţile bulgare pregătesc sancţiuni pentru cetăţenii ţărilor vecine, care au maşini înmatriculate în Bulgaria şi nu au încheiate asigurări RCA.

În ultimii ani peste 100 de mii de automobile ce circulă în România, Moldova şi Grecia au fost înamatriculate în Bulgaria. Proprietarii însă de regulă evită să se deplaseze anual la sud de Dunăre pentru a-şi reînnoi răspunderea civilă auto.

Când se produce un accident de circulaţie pagubele sunt plătite de fondul de garanţie menţinut de companiile bulgare de asigurări.

Într-o încercare de a limita aceste pierderi, Miniserul Bulgar de Interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au RCA.

În acest scop fondul de garanţie va verifica periodic automobilele cu asigurare obligatorie expirată, va trimite informaţia respectivă Poliţiei Rutiere ce va anuala înmatricularea.

Proprietarii străini vor putea evita problemele reînnoind la timp asigurarea respectivă. Pentru a-i înlesni companiile de asigurări vor introduce contractarea on-line de poliţe RCA şi Casco. Înmatricularea va fi reînnoită într-un mod automat după ce proprietarul achită RCA.


Etichete Autorităţile bulgaresancţiunicetăţenii ţărilor vecine cu maşini înmatriculate în BulgariaRCA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live