Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

16 Iulie 2017
Vizualizari: 1010
Comentează add

Comisarii de la protecţia consumatorilor şi medicii avertizează populaţia asupra loţiunilor de plajă contrafăcute.

Atenție la loţiunile de plajă contrafăcute

adrian-lungu-salaj

Foto: Pixabay.com.

Comisarii de la protecţia consumatorilor şi medicii avertizează populaţia asupra loţiunilor de plajă contrafăcute, vândute de comercianţi ca fiind produse naturale obţinute din plante.

Pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol, cei interesaţi de aceste cosmetice trebuie să le cumpere din locuri autorizate, cu termen de valabilitate şi mod de utilizare în limba română

Experţii în protecţia consumatorilor recomandă populaţiei să respecte câteva reguli simple pentru a se feri de produsele contrafăcute sau nepotrivite.

Dorina Rednic: Înainte de a cumpăra produsele cosmetice trebuie să citească cu foarte mare atenţie eticheta. Acea etichetă conţine principalele elemente care îl caracterizează: denumirea, producătorul, compoziţia, termenul de valabilitate sau data durabilităţii minimale. Foarte important este să citească instrucţiunile de utilizare ale produsului.

Reporter: Produsele cu probleme trebuie evitate.

Dorina Rednic: Lipsa inscripţionării cu elemente de identificare, informare cerute de legea cosmeticelor, netraducerea în limba română a tuturor menţiunilor de pe etichetă şi a tuturor instrucţiunilor de utilizare, lipsa avertidmentelor, netraducerea în limba română a avertismentelor.

Reporter: Potrivit autorităţilor responsabile cu protecţia consumatorilor produsele cosmetice trebuie cumpărate din magazine autorizate şi de la producători certificaţi


Etichete protectia consumatorilorlotiuni de plaja contrafacute

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live