Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Iulie 2021
Vizualizari: 331
Comentează add

Autorităţile DSVSA atrag atenția ca în perioade cu temperaturi foarte ridicate să fim atenți la ce produse alimentare cumpărăm.

Atenție la ce produse alimentare cumpărăm!

florin-lepadatu

Foto> Agerpres/Xinhua.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Autorităţile sanitar-veterinare atrag atenția ca în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate să fim atenți la ce produse alimentare cumpărăm.

În județul Vaslui, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) sfătuiește populația să consume alimente doar din spații autorizate și să evite produsele care nu sunt ținute în condiții optime de temperatură.


Reporter: Alina Daria: "Comerțul stradal sau cel de la tarabe exterioare, mai ales în cazul produselor perisabile precum: pește, ouă, lapte sau carne, trebuie evitat în această perioadă, dacă marfa nu este păstrată în condiții care să nu permită alterarea. Medicii spun că alimentele alterate consumate, mai ales de copii, duc la afecțiuni extrem de grave.


Valeriu Lupu, medic: Apare disconfortul digestiv, scaune diareice, deshidratarea, care mai ales la vârsta mică este de o gravitate excepțională, pentru că la el, ceea ce la adulţi se poate produce în 24, 48 de ore, la vârstă mică se produce în 6 până la 12 ore.

Mai ales în mediul rural - atrag atenţia inspectorii DSVSA - cumpărătorii trebuie să fie atenți la produsele pe care le cumpără, mai ales că multe din punctele comerciale de la sate nou au depozite prevăzute cu frigidere în care marfa perisabilă să poată fi păstrată în condiții de siguranță.

"Cei care se ocupă de protecția consumatorilor ar trebui, împreună cu direcţia sanitară, să vină să facă verificările de rigoare."

Reprezentanţii  DSVSA Vaslui le atrag atenţia deopotrivă și agenților economici care produc sau comercializează alimente să respecte legislația în vigoare, în caz contrar sancțiunile mergând și până la suspendarea activității."


Etichete supermarketengrosshipermarketalimente

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live