Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

13 Iulie 2021
Vizualizari: 371
Comentează add

Inspectorii desfăşoară controale pentru a se asigura că agenţii economici respectă legislaţia în vigoare.

Atenţie la alimentele perisabile, în perioadele cu temperaturi caniculare

razvan-stoichitoiu

Foto: pixabay.com

Atenţie la alimentele perisabile, în perioadele cu temperaturi caniculare.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor le recomandă cetăţenilor să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

De asemenea, inspectorii desfăşoară controale pentru a se asigura că agenţii economici respectă legislaţia în vigoare.

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj verifică agenții economici dacă expun pentru vânzare produsele alimentare în locuri sau spații care asigură temperaturi adecvate și condiții de igienă corespunzătoare.

De asemenea sunt verificate condițiile de manipulare, depozitare și transport ale produselor în toate unitățile autorizate și înregistrate sanitar veterinar.


Robert Spânu, directorul instituției: Ca și unități vizate avem restaurantele, pensiunile agroturistice, supermarketurile și unități de alimentație publică de tipul magazinelor alimentare, chiar și abatoarele le avem în vedere în această perioadă. Ca și recomandare pentru cetățeni, să își procure alimente din unități autorizate sanitar veterinar, să evite a cumpăra produse alimentare de la ambulanți care nu sunt autorizați și le țin în condiții improprii de temperatură.

Reporter: Vremea caniculară din această perioadă i-a făcut pe mulți cetățeni să fie mai atenți atunci când cumpără, depozitează sau pregătesc produsele alimentare.


-: În această perioadă mă protejez de toxiinfecții alimentare luând alimente din supermarketuri și locurile unde le țin cât de cât rezonabil și la termenul de valabilitate.


-: Această perioadă este o perioadă mai specială. Frigiderul îl spal dacă nu zilnic, la două, trei zile, depinde ce depozitez în el. Am magazinele mele, de exemplu, magazinul de carne. Normal că magazinele să fie, cel puțin în perioada asta, cu aer condiționat, adică să îndeplinească condițiile de caniculă.


Etichete alimente perisabilecaniculadsvsagorjabatoaresupermarketigienatoxiinfectii alimentarefrigider(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live