Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

4 Aprilie 2017
Vizualizari: 392
Comentează add

Conform mediilor ruse este vorba de un anume Akbarzhon Jalilov, de 22 de ani, originar din Kîrgîzstan care ar fi avut legături cu organizaţia teroristă Statul Islamic.

Atentatul din Sankt Petersburg a fost comis de un kamikaze

alexandru-beleavski-moscova

Foto: captura video.

Atentatul terorist de ieri din metroul din Sankt Petersburg, soldat cu 14 morţi şi zeci de răniţi, a fost comis, probabil, de un bărbat ale căror rămăşite au fost descoperite în vagonul în care s-a produs explozia, a anunţat Comitetul pentru Investigaţii din Rusia.

Identitatea acestuia nu a fost dezvăluită, dar conform mediilor ruse este vorba de un anume Akbarzhon Jalilov, de 22 de ani, originar din Kîrgîzstan care ar fi avut legături cu organizaţia teroristă Statul Islamic.

Potrivit înregistrărilor camerelor de supraveghere, înainte de a comite atentatul sinucigaş, tot el a plasat într-o altă staţie de metou o bombă artizanală care nu a explodat, fiind apoi descoperită şi dezamorsată.

Comitetul Naţional al Securităţii din Kîrgîstan şi ministrul kîrgîz de externe, Erlan Abdîldaev, aflat azi la Moscova pentru convorbiri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, au confirmat că suspectul s-a născut în această fostă Republică Sovietică, precizând totodată că, recent, el a primit cetăţenia rusă.


Etichete Atentatul din Sankt Petersburgkamikaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live