Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian

22 August 2017
Vizualizari: 762
Comentează add

Audierea are loc la doar o zi după ce şoferul furgonetei care a ucis 14 oameni în Barcelona a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

Atentatele din Spania: Patru suspecţi, aduşi în faţa tribunalului

annamaria-damian

Cei patru presupuşi teorişti arestaţi după atacurile de săptămâna trecută din Spania sunt interograţi în cadrul unui tribunal din Madrid.

Audierea are loc la doar o zi după ce şoferul furgonetei care a ucis 14 oameni în Barcelona a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, cel de-al optulea membru al celulei teroriste care şi-a pierdut viaţa.

Cea mai importantă declaraţie este considerată cea a lui Mohamed Houli Chemlal, care se afla în casa din Alcanar când se pregăteau bombele pe care celula teroristă vroia să le folosească în mai multe atentate.

El a fost rănit în explozia care a distrus casa şi care a dat peste cap planurile teroriştilor. Informaţiile pe care le-ar putea oferi Chemlal sunt foarte importante deoarece este unicul supravieţuitor din cei participanţi la organizarea atentatelor.

Unul dintre arestaţi este Driss Oukabir, considerat în primul moment autorul atacului de pe Rambla, pentru că în furgoneta care a omorât 13 oameni la Barcelona au fost găsite  documentele sale de identitate.

Fratele lui Driss a fost lichidat la Cambrils de poliţie, fiind unul dintre cei cinci terorişti acre au atacat pe faleza acestei staţiuni joi noaptea. Driss susţine că fratele său i-a sustras documentele şi că nu are nici o legătură cu celula teroristă.

Al treilea reţinut este Mohamed Aallaa, proprietarul maşinii folosite de cei cinci terorişti la Cambrils şi fratele lui Said Aallaa, aflat în aceeaşi grupare teroristă, iar al patrulea este Sahal el Karib, proprietar al unui local cu servicii de telefonie şi internet în Ripoll, care îi cunoştea pe terorişti dar care susţine că nu avea o relaţie strânsă cu ei.

Este de aşteptat ca judecătorul să decidă intrarea celor patru în închisoare.


Etichete Spaniateroriştiatacuri teroristeBarcelonaCambrilstribunal din Madrid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live