Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 341
Comentează add

Atentat terorist la o biserică din Nisa

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Arhivă foto. Agerpres/AFP.

Trei persoane au fost ucise și mai multe rănite azi-dimineață într-un atac cu cuțitul în Catedrala Notre-Dame din Nisa, în sudul Franței.

Două dintre victime sunt femei şi, potrivit unor surse, una dintre ele ar fi fost decapitată, cea de-a treia ar fi paznicul bisericii.

Forțele de ordine nu au comunicat deocamdată câte persoane sunt rănite și nici dacă viața vereuneia este în pericol.

Autorul atentatului a fost arestat imediat, poliția a anunțat că el este grav rănit și a fost transportat la spital. Primarul Nisei, Christian Estrosi, a declarat că teroristul a fost auzit strigând "Allah este mare" în timp ce comitea crimele.

Tribunalul Național Antiterorist a deschis imediat o anchetă pentru asasinat în legătură cu un act terorist.

Președintele Emmanuel Macron va ajunge în scurt timp în sudul Franței. El va fi însoțit de premierul Jean Castex, de ministrul de interne, care au părăsit de urgență lucrările Parlamentului.

Adunarea Națională a Franței reunită azi-dimineață pentru a dezbate și vota o nouă izolare generalizată a populației țării la domiciliu din cauza agravării situației epidemice şi-a suspendat ședința după ce a păstrat un minut de reculegere după atacul de la Nisa.

Măsurile de siguranță vor fi întărite în următoarele zile în toate bisericile din Franța în așteptarea zilei de duminică când catolicii marchează Sărbătoarea tuturor Sfinților, o zi de comemorare a morților când mulți oameni merg la slujbă.

Amenințarea teroristă este la un nivel foarte ridicat în Franța. În urmă cu două săptămâni un profesor a fost decapitat în plină stradă de un islamist cecen.

Manifestări publice de ură împotriva Franței au avut loc în ultimele zile în mai multe țări musulmane ca urmare a incitărilor și atacurilor lansate de președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan.

(PH)


Etichete ayentat teroristfrantanisa(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live