Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

27 Ianuarie 2018
Vizualizari: 842
Comentează add

Autorităţile din Afganistan au declarat că, până în prezent, 63 de persoane au fost declarate decedate în urma unui atac sinucigaş cu bombă în centrul capitalei, Kabul.

Atentat sângeros în Kabul

rador

Autorităţile din Afganistan au declarat că, până în prezent, 63 de persoane au fost declarate decedate în urma unui atac sinucigaş cu bombă, care a avut loc în centrul capitalei Kabul. Peste 150 de persoane au fost rănite.

Atacul a avut loc în apropierea fostului Minister de Interne şi a mai multor ambasade.

Drumul era foarte bine păzit de poliţie dar, aparent, talibanii au trecut de punctele de verificare folosind o ambulanţă plină cu explozibil, potrivit BBC.

O explozie violentă a şocat centrul oraşului Kabul, din Afganistan, susţin surse oficiale, care vorbesc despre o coloană densă de fum negru care se ridică spre cer în apropiere de clădirea care găzduia Ministerul de Interne.

Talibanii din Emiratul islamic al Afganistanului au revendicat atentatul din centrul oraşului Kabul.

Revendicarea a fost trimisă presei pe Twitter de către purtătorul de cuvânt al mişcării, Zabihullah Mujahid.


Lângă locul exploziei se află şi birourile Deparamentului Naţional de Securitate (serviciile secrete afgane) şi ambasadele Indiei, Indoneziei şi Suediei.


În ultimul an, capitala afgană a fost lovită de mai multe ori de atentate cu explozibil, revendicate apoi de ISIS şi de talibani.

Acum o săptămână a avut loc atentatul cu 43 de morţi de la Hotel Intercontinental şi un atac cu 24 de răniţi la ONG-ul "Save the Children" din Jalalabad, potrivit La Repubblica.


Etichete atentatkabulafganistanmortiranititalibani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live