Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 Octombrie 2019
Vizualizari: 891
Comentează add

Două persoane au fost ucise miercuri şi două rănite în estul Germaniei, în urma unui atac la o sinagogă din oraşul Halle.

Atentat la Halle, Germania

florin-lepadatu

 

Două persoane au fost ucise miercuri şi două rănite în estul Germaniei, în urma unui atac la o sinagogă din oraşul Halle.

Un om înarmat a deschis focul pe stradă după ce a încercat fără succes să intre în sinagogă, unde peste 80 de credincioşi se adunaseră cu ocazia sărbătorii Yom Kippur, cea mai importantă din calendarul evreiesc.

Autorităţile consideră că atacul a fost motivat de antisemitism.

Suspectul a fost reţinut de poliţie şi, potrivit Deutsche Welle, este un german de 27 de ani, echipat ca de război, care şi-a transmis în direct acţiunea pe internet.

În videoclipul şters ulterior individul contesta Holocaustul şi făcea afirmaţii xenofobe şi misogine.

Filmările au început la sinagogă şi s-au încheiat la un magazin de kebab, unde a fost înregistrată a doua victimă.

Cancelarul Angela Merkel s-a alăturat comunităţii evreieşti din Berlin pentru o slujbă de solidaritate, iar autorităţile din Israel au cerut acţiuni mai ferme pentru combaterea antisemitismului în lume.

Dragoş Ciocîrlan relatează: "Premierul Benjamin Netanyahu le-a cerut autorităţilor din Germania să continue cu fermitate combaterea antisemitismului.

Autorul atacului de ieri în ziua cea mai sfântă din calendarul evreiesc Yom Kippur a difuzat online un manifest antisemit.

Benjamin Netanyahu a declarat că atacul de la Halle este un semnal suplimentar despre recrudescenţa antisemitismului în Europa.

Liderul Alianţei de centru Albastru & Alb din Israel, Benny Gantz, a subliniat că este necesară combaterea antisemitismului de către comunitatea internaţională. Preşedintele statului, Reuven Rivlin, le-a cerut liderilor din Germania şi din lumea liberă să fie popularizate şi respectate legile pentru combaterea antisemitismului."


Etichete Atentatatac

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live