Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

24 Martie 2018
Vizualizari: 1466
Comentează add

Locotenent-colonelul de jandarmerie care a luat, din proprie inițiativă, locul unei ostatice în timpul atacurilor comise vineri, în sud-vestul Franţei, a murit.

Atentat Franța: Jandarmul care a luat locul voluntar unui ostatic a murit

radio-romania-actualitati

Locotenent-colonelul de jandarmerie care a luat, din proprie inițiativă, locul unei ostatice în timpul atacurilor comise vineri, în sud-vestul Franţei, a murit, a anunţat sâmbătă ministrul francez de Interne, Gérard Collomb, transmite AFP.

'Locotenent-colonelul Arnaud Beltrame ne-a părăsit. Mort pentru patrie. Franţa nu va uita niciodată eroismul, vitejia, sacrificiul acestuia', a scris, pe Twitter, ministrul francez, care a transmis familiei ofiţerului şi colegilor săi jandarmi susţinerea întregii ţări.

Acest ofiţer de 45 de ani, căsătorit, fără copii, a fost grav rănit de autorul atacurilor, Redouane Lakdim.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a salutat în mod special vineri 'curajul' ofiţerului superior de jandarmerie, care s-a oferit voluntar pentru a lua locul altor ostatici şi care a fost foarte grav rănit'.

Acest jandarm 'a salvat vieţi şi a făcut onoare armei sale şi ţării noastre', a adăugat Macron.

Decesul ofiţerului ridică la patru bilanţul persoanelor ucise în atacurile comise vineri, la Carcassonne şi la Trebes, în sud-vestul Franţei, de Redouane Lakdim, un francez de origine marocană de 25 de ani.

Atacatorul a fost ucis de forţele de ordine.

Organizaţia teroristă ISIS a revendicat seria de trei atacuri.

Deşi ISIS a revendicat atentatele, serviciile de securitate franceze verifică în prezent dacă gruparea jihadistă se află într-adevăr în spatele acestora, aşa cum pretinde.

Însoţit de premierul Édouard Philippe, preşedintele Macron şi-a exprimat hotărârea absolută de a duce lupta cu terorismul.

Macron şi-a îndemnat pe concetăţenii să fie conştienţi atât de ameninţarea teroristă, cât şi de forţa şi de rezistenţa pe care poporul francez le-a demonstrat de fiecare dată când a fost atacat.

Un marocan de 26 de ani a ucis trei oameni într-un supermarket, după care a fost lichidat de forţele franceze de securitate.

Bărbatul - un adept al ISIS - a furat mai întâi o maşină din oraşul Carcassonne, omorând un pasager şi pe şoferul maşinii.

Apoi a rănit un poliţist prin împuşcare, după care a intrat într-un supermarket din localitatea Trèbes, la 10 kilometri mai departe de Carcassonne, unde a ucis alte două persoane.

De la Bruxelles, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis Franţei întreaga solidaritate a Uniunii.


Jean-Claude Juncker: Franţa, care a fost de mai multă vreme greu încercată de terorism, este acum încă o dată lovită de un act laş şi sângeros. Ţin să exprim în nume personal şi în numele întregii Comisii Europene toată emoţia şi deplina susţinere faţă de autorităţi şi faţă de poporul francez.


Mesaje de solidaritate au transmis şi preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernul de la Bucureşti, dând asigurări că România este alături de Franţa şi de celelalte ţări în lupta împotriva terorismului.


Etichete Bilanț al atentatului terorist islamist din sudul Franțeiemmanuel macronparisministerul de interneisisceklaus iohannismarocan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live