Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Izabela Aivăncesei

15 Ianuarie 2020
Vizualizari: 727
Comentează add

Discursurile oficiale sunt transmise în direct de postul național Radio România Actualități, iar concertul simfonic poate fi audiat la Radio România Cultural.

Ateneul Român: Concert extraordinar de Ziua Culturii

izabela-aivancesei

Statuia lui Mihai Eminescu în fața Ateneului Român din București, ianuarie 2020. Foto: Izabela Aivăncesei

Președintele Klaus Johannis a depus o coroană de flori la statuia poetului național MIHAI Eminescu aflată în fața Ateneului Român, edificiu simbol al culturii române, construit în urmă cu 120 ani.

Statuia lui Mihai Eminescu este realizată din bronz de sculptorul Gheorghe D. Anghel în anul 1963.

Președintele Johannis este prezent, alături de premierul Ludovic Orban și de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, la concertul extraordinar prilejuit de trecerea a 170 de ani de la nașterea poetului național, zi declarată oficial a Culturii Române.
 
Concertul este susținut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeșelea. Discursurile celor trei oficiali la nivel înalt vor fi transmise în direct de postul național Radio România Actualități, iar concertul simfonic poate fi audiat la Radio România Cultural.
 
Concertul prilejuit de Ziua Culturii Române și a poetului național este organizat de Centrul Național de Artă "Tinerimea Română", sub patronajul Ministerului Culturii.
 
Concertul cuprinde cele mai cunoscute lucrări simfonice de muzică românească și deschide seria de concerte pe anul 2020 pentru Orchestra Română de Tineret.

Etichete ziua culturiiateneuiohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live