Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

21 Iulie 2015
Vizualizari: 1139
Comentează add

Noi teste legislative pentru guvernul Tsipras.

Atena: Opoziţia cere alegeri anticipate

monica-chihaia-atena

Grecii sunt îngrijorati de situatia economica, politica si sociala din tara. Foto: twitter.com/politicoeurope.

Guvernul grec depune astăzi la Parlament noi proiecte de legi în domeniul dreptului civil şi al legislaţiei bancare necesare aplicării reformelor convenite cu UE.

Aprobarea mâine în legislativ a acestor iniţiative este văzută ca un nou test pentru soliditatea majorităţii premierului Alexis Tsipras. Între timp, la Atena, opoziţia cere alegeri anticipate.

Scenariul alegerilor anticipate revine în actualitate după ce la mijlocul săptămânii trecute premierul Alexis Tsipras a înregistrat pierderi semnificative în ceea ce priveşte susţinerea din partea propriului partid.

Adresându-se parlamentarilor Syriza, înaintea adoptării primului pachet de măsuri solicitate de instituţii în baza ultimului acord, şeful executivului de la Atena trăgea semnalul de alarmă: 'Nu pot conduce cu sprijinul opoziţiei'.

Pe de altă parte, liderul acesteia Vangelis Meimarakis, preşedintele interimar al Noii Democraţii, a declarat aseară într-un interviu acordat televiziunii publice: 'Alegerile anticipate ar fi un dezastru. Nu cumva scopul rămâne în cele din urmă ieşirea Greciei din zona euro? Alegerile anticipate nu pot reprezenta o soluţie dacă urmaresc doatr rezolvarea problemelor din interiorul unui partid de guvernămant'.

Meimarakis a precizat că formaţiunea sa nu ar refuza participarea la guvernare dacă s-ar găsi un numitor comun şi un program pe termen lung.

Cât despre poziţia actuală, votăm măsurile pe care Guvernul şi le-a asumat pentru a rămâne în UE.

Politica noastră a fost şi este o politică naţională - a subliniat liderul opoziţiei.

Există însă limite ale toleranţei, a accentuat oficialul elen, care a adăugat că acestea trebuie să fie bine înţelese atat de guvern, cât şi de partenerii europeni.


Etichete criza din greciaAlexis TsiprasSyrizaVangelis Meimarakis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live