Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Februarie 2015
Vizualizari: 898
Comentează add

Ministrul finanţelor, Yanis Varoufakis, ia în calcul introducerea unei 'taxe extraordinare', care să fie percepută exclusiv celor care pot să plătească.

Atena declară război evazioniştilor

radiojurnal

Ministrul grec de finanţe Yanis Varufakis. Foto: wikipedia.org.

Autorităţile de la Atena declară război grecilor înstăriţi şi evazioniştilor fiscali. Ministrul finanţelor, Yanis Varoufakis, ia în calcul introducerea unei 'taxe extraordinare', care să fie percepută exclusiv celor care pot să plătească. Datoriile cumulate ale grecilor la fisc se ridică la 76 de miliarde de euro. 

Corespondenţă din Atena - Reporter: Monica Chihaia - Ministrul grec de Finanţe a declarat astăzi că este în intenţia guvernului să analizeze posibilitatea de a impune o nouă taxă pe veniturile mari, al căror nu a fost însă a menţionat. "Ne-am angajat să avem bugete echilibrate" a subliniat Yanis Varoufakis. "Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că nu vom mai ajunge niciodată în situaţia de a ne umili din cauza deficitelor primare. Or, pentru aceasta, dacă va fi nevoie de impozite suplimentare, o voi face cu cei care pot să plătească, nu cu cei care nu au de unde" - a explicat oficialul elen.

De asemenea, Varoufakis a lăsat deschisă posibilitatea de a creşte TVA-ul la ţigări şi băutură. Anunţurile ministrului grec de Finanţe vin în sprijinul declaraţiilor făcute astăzi de premierul Alexis Tsipras, care a accentuat: "Cei care speră că vom capitulat în faţa dificultăţilor şi a angajamentelor noastre vor fi dezamăgiţi".

Pe de altă parte, confirmă lipsa de lichidităţi pe care Atena încearcă să o rezolve sub presiunea timpului, recunoscută de altfel şi la Bruxelles şi, potrivit analiştilor economici, folosită pentru a presa Grecia să fie de acord cât mai curând cu planurile de reformă stabilite de creditori.


Etichete Ministrul finanţelorYanis Varoufakistaxae extraordinaraGrecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live