Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA NOASTRA Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

15 Septembrie 2019
Vizualizari: 503
Comentează add

Secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul că s-ar fi aflat în spatele atacurilor cu drone.

Atacurile cu drone asupra rafinăriilor saudite, ”orchestrate de Iran”

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Secretarul de stat american, Mike Pompeo. Foto: Arhivă/ Agerpres

Secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Iranul că s-ar fi aflat în spatele atacurilor cu drone care au vizat două importante facilități din industria petrolieră saudită.

Atacurile, care au fost revendicate de rebelii șiiți houti au dus la înjumătățirea producției de petrol a Arabiei Saudite.

Primul diplomat al Americii a calificat atacurile cu drone drept atacuri fără precedent împotriva resurselor energetice ale lumii și i-a acuzat pe președintele iranian și pe ministrul său de externe că se angajează într-o falsă diplomație.

"Teheranul se află în spatele a aproape 100 de atacuri împotriva Arabiei Saudite și aceasta în vreme ce Rouhani și Zarif pretind că se angajează în diplomație. În mijlocul cererilor pentru deescaladare, Iranul a lansat acum un atac fără precedent asupra resurselor energetice ale lumii. Nu există nicio dovadă că atacurile au provenit din Yemen", a spus Mike Pompeo.

El a cerut tuturor națiunilor să condamne fără niciun echivoc atacurile iraniene și a mai arătat că Statele Unite vor lucra cu partenerii și aliații săi pentru a se asigura că piețele energetice rămân bine alimentate.

Casa Albă a anunțat pe de altă parte că președintele Trump a avut o convorbire telefonică cu prințul saudit al coroanei Mohammad bin Salman și a oferit sprijinul american pentru ca Arabia Saudită să se poate autoapăra.

Guvernul american se va asigura că piețele petroliere globale vor fi stabile și bine alimentate, arată în aceeași declarație Casa Albă.


Etichete Pompeodroneiranarabia sauditapompeo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live