Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

30 Mai 2012
Vizualizari: 1372
Comentează add

Autorităţile din Azerbaidjan au arestat 40 de persoane suspecte de organizarea unor atacuri teroriste care urmau să aibă loc în timpul concursului Eurovision, desfăşurat la Baku.

Atacuri teroriste, dejucate la Eurovision

ioana-dogaru

Reprezentanta Suediei, Loreen, a câştigat concursul Eurovision 2012, cu piesa "Euphoria". Foto: Xinhua.

Autorităţile din Azerbaidjan au anunţat, miercuri, că au dejucat o serie de atacuri teroriste ce urmau să aibă loc în timpul ediţiei din acest an a concursului Eurovision, organizat la Baku, şi au arestat 40 de persoane, potrivit ministerului pentru Siguranţa naţională, citat de AFP.

Ministerul azer a precizat într-un comunicat că grupul terorist urmărea să organizeze un atentat în sala de concerte unde a avut loc concursul, dar şi alte patru atentate contra preşedintelui Ilham Aliev, posturi de poliţie, hoteluri în care erau cazaţi străini şi contra unor lăcaşuri de cult.

Autorităţile azere au mai spus că mulţi membri ai acelei grupări "aveau bilete pentru Eurovision, cu scopul de a comite acte teroriste în Crystal Hall din Baku", sala în care s-a desfăşurat concursul.

Serviciile de securitate i-au arestat pe membrii presupuşi ai grupării în cadrul unor operaţiuni separate ce au avut loc la Baku, în oraşele Ganja şi Soumgait, dar şi în alte regiuni ale ţării, a adăugat ministerul azer, fără a preciza data la care au fost operate aceste arestări.

Câţiva membri ai grupării au opus rezistenţă şi au fost ucişi.

Finala concursului Eurovision a avut loc sâmbătă, în faţa unui public de 20.000 de oameni la Baku Crystal Hall din capitala Azerbaidjanului.


Etichete atacuri teroristeEurovisionAzerbaidjanBaku

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live