Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Mai 2017
Vizualizari: 1056
Comentează add

Renault este prima companie franceză care a recunoscut că a fost afectată de masivul atac informatic, care a provocat daune în zeci de întreprinderi şi organizaţii din zeci de țări

Atacuri cibernetice fără precedent în mai multe ţări

radiojurnal

 Foto: pixabay.com.

La Paris a fost deschisă o anchetă după valul de atacuri cibernetice care au afectat, în mod special, în Franţa, constructorul de maşini Renault.

La grupul Renault, oprirea producţiei face parte din măsurile de protecţie luate pentru evitarea propagării virusului.

Potrivit France Presse, au fost atacate şi alte filiale europene ale Renault: cea din Slovenia şi cea din România.

Renault este prima companie franceză care a recunoscut că a fost afectată de masivul atac informatic, care a provocat daune în zeci de întreprinderi şi organizaţii din Marea Britanie, Spania, Portugalia, Mexic, Australia şi Rusia.

În Regatul Unit, au fost atacate zeci de spitale.

De ce au fost hackerii interesaţi de aceste instituţii, ne spune Liviu Arsene, expert Bitdefender:

Liviu Arsene: Spitalele sunt în general cele care împărtăşesc informaţii între diverse puncte de prezenţă. Ele trebuie oarecum să se afle în aceeaşi reţea, indiferent de locaţia lor pentru a avea acces doctorii la informaţiile pacienţilor, indiferent unde s-ar afla aceştia. Nu vizează în mod deosebit anumite tipuri de date. Pe el nu-l interesează decât să blocheze accesul la orice tip de date pentru a cere o sumă de bani ca şi recompensă pentru deblocarea lor. Că a fost un spital sau o reţea de spitale e pur incidental.

Realizator: Specialişti în securitate informatică spun că plata recompensei nu este niciodată o soluţie, pentru că astfel este încurajat acest tip de comportament, iar infractorii sunt alimentaţi financiar.


Etichete Ancheteval de atacuri cibernetice din mai multe ţăriparisfrantarenaultmarea britaniebitdefenderliviu arsenesloveniaromaniavirusrusiaransomwarerecompenseifractori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live