Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Aprilie 2022
Vizualizari: 455
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Directoratului General pentru Securitate Cibernetică, Mihai Rotariu, a tras atenția la RRA că trebuie întărite măsurile de securitate.

Atacuri cibernetice asupra siteurilor guvernamentale din România

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Seria atacurilor cibernetice asupra site-urilor de internet ale unor instituții publice românești a continuat. Azi-noapte a fost atacat chiar site-ul Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

După câteva ore de inactivitate, domeniul a fost repus în funcțiune fără dificultăți, se arată într-un comunicat de presă. Atacurile au început vineri și au vizat mai multe instituții publice, partide și organizații private din țara noastră.

Operațiunea cibernetică are drept motivație acțiunile de sprijin ale României pentru Ucraina. A fost revendicată de o grupare de origine estică pro-rusă, care a mai atacat în această lună site-urile unor instituții din alte state.

Specialiștii au stabilit că a fost vorba de un atac de tip DDoS, care inundă cu trafic o rețea sau un server și le blochează temporar.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a luat o serie de decizii, delimitarea atacurilor și cooperează cu instituțiile abilitate în investigarea acestora atacuri cibernetice, se mai arată în comunicat.

PSD a condamnat din nou invazia ilegală a Rusiei în Ucraina, după atacul informatic la care a fost supus vineri seara.

Site-ul de internet al social-democraților a fost indisponibil aseară, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic, venit dinspre Federația Rusă, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Vineri dimineață avusese loc un val de atacuri informatice, blocând pentru câteva ore site-urile de internet ale mai multor instituții ale statului, printre care guvernul și Ministerul Apărării.

Atacul a fost revendicat de o grupare de origine estică pro-rusă, care a mai atacat în această lună site-urile unor instituții din alte state.

Purtătorul de cuvânt al Directoratului General pentru Securitate Cibernetică, Mihai Rotariu, a tras atenția la Radio România Actualități, că trebuie întărite măsurile de securitate.


Mihai Rotariu: În acest moment, există suspiciuni că acest atac, da, este conectat cu situația din Ucraina, mai ales din moment ce acea grupare de criminalitate cibernetică, așa cum vă spuneam, pe contul lor de Telegram, au revendicat acest atac, dar, desigur, trebuie să și verificăm acest lucru. Să luăm în considerare că suntem, în primul rând, în proximitatea geografică cu acest conflict militar din Ucraina și este posibil ca, pe viitor, să mai apară astfel de atacuri. De aceea, trebuie să fim atenți, trebuie să fim vigilenți și să aplicăm măsurile de securitate necesare pentru protejarea serviciilor noastre, a dispozitivelor noastre și ale datelor noastre, în primul rând.


Realizator: Specialiștii au stabilit că a fost vorba de un atac de tip DDoS. Acestea apar atunci când un hacker trimite un flux mare de trafic către o rețea sau un server pentru a copleși sistemul și a-l perturba.


Etichete atacuri ciberneticeromaniarusiamihai rotaruucrainaddoshacker

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live