Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

21 Iulie 2020
Vizualizari: 239
Comentează add

Atacuri aeriene asupra unor ținte din zona capitalei siriene, Damasc

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

  Siria. Foto: Arhiva/ Xinhua/ Agerpres 

Presa de stat siriană a relatat că ținte din zona capitalei Damasc au fost atacate din aer, inclusiv sistemele de apărare aeriană. Un comandant militar sirian i-a atribuit aviației israeliene atacurile care s-au soldat cu șapte soldați răniți.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene nu comentează niciodată relatările din presa străină, după cum relatează corespondentul nostru la Ierusalim, Dragoș Ciocîrlan.

Reporter: Organizaţia siriană pentru Drepturile Omului a semnalat că loviturile aeriene atribuite Tzahal - armata israeliană de apărare, au vizat poziții ale milițiilor pro-iraniene și ale forțelor regimului sirian. Iranul și Siria au semnat recent un acord pentru extinderea cooperării militare și dezvoltarea capacității de apărare aeriană.

Şeful Statului Major al armatei iraniene a declarat că prezența în Siria e la solicitarea Guvernului de la Damasc, pentru a proteja suveranitatea acestei țări. Inițial, presa siriană a relatat azi-noapte că au fost interceptate rachete, în zona capitalei Damasc. Un comandant sirian a spus că avioane israeliene au tras rachete spre sudul Damascului și cele mai multe au fost interceptate. Relatările din zonă au confirmat sunetele ambulanțelor și, ulterior, Agenția oficială SANA a anunțat şapte soldați sirieni răniți.

(PH)


Etichete SiriaDamascatacuri aerieneIsrael(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live