Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

20 Decembrie 2016
Vizualizari: 690
Comentează add

Angela Merkel a declarat că toţi cei răspunzători de atacul terorist din piaţa de Crăciun de la Berlin vor fi pedepsiţi cu maximum de severitate pe care o permit legile existente.

Atacul de la Berlin este o atrocitate, a declarat cancelarul Angela Merkel

rador

  Cancelarul Angela Merkel. Foto: captură video.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a descris atacul de luni, 19 decembrie, din Berlin ca fiind o atrocitate, iar guvernul său a afirmat că este un atac terorist.

Potrivit ultimelor informaţii oficiale, 12 persoane au fost ucise şi aproximativ 50 au fost rănite după ce un camion a intra în plin în mulţimea adunată în piaţa de Crăciun din Berlin.

În cadrul unei conferinţe de presă, Angela Merkel a declarat că toţi cei răspunzători de atacul terorist vor fi pedepsiţi cu maximum de severitate pe care o permit legile existente. Cancelarul german a adăugat că ar fi extrem de dezamăgită să constate că atacatorul este un refugiat.

"Ştiu că ar fi pentru toţi extrem de dificil să aflăm că persoana care a comis un asemenea atac este una dintre acele persoane care caută protecţie şi azil în Germania. Ar fi extrem de ofensator la adresa multor germani care sunt implicaţi zilnic în misiunea de a-i ajuta pe refugiaţi şi ar fi ofensator şi faţă de refugiaţii care caută în mod onest protecţie la noi şi care doresc cu adevărat să se integreze în societatea noastră", a declarat Angela Merkel.

Presa germană a relatat că atacatorul este un azilant pakistanez, dar acesta a negat că ar avea vreo legătură cu incidentul din Berlin. 


Etichete MerkelBerlinanetntatcamionconferinţă. migranţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live