Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 21 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Coşlea

25 Martie 2013
Vizualizari: 1489
Comentează add

Un singur baton de ciocolată consumat zilnic influenţează activitatea creierului, putând scădea considerabil riscul de a face atac cerebral, potrivit cercetătorilor britanici.

Atacul cerebral, "prevenit de consumul ciocolatei"

alexandra-coslea

Un singur baton de ciocolată consumat zilnic influenţează activitatea creierului în mod direct, putând scădea considerabil riscul de a face atac cerebral, arată un studiu recent, realizat de specialiştii britanici, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetări anterioare în acest sens au arătat că benefică pentru creier, în cazul în care este consumată cu moderaţie, este ciocolata neagră, însă acest studiu recent, publicat în revista Neurology, arată în premieră că orice tip de ciocolată acţionează asupra vaselor de sânge.

Specialiştii de la Universitatea din Glasgow  au măsurat viteza sângelui participanţilor la studiu, la nivelul celor mai importante artere, în timp ce aceştia consumau ciocolată stând în poziţie orizontală.

S-a descoperit astfel că ciocolata avea efect asupra nivelului de dioxid de carbon care afectează vasele de sânge, îmbunătăţind circulaţia şi având, astfel, un impact pozitiv la nivelul celulelor creierului.

"Consumul unui baton de ciocolată obişnuită a fost asociat cu o modificare a nivelului de rigiditate a vaselor de sânge.

"Informaţiile noastre iau în calcul posibilitatea să existe un efect direct între anumite ingrediente din ciocolată şi vasele de sânge. Ipoteza este plauzibilă datorită flavonoizilor din ciocolată", spune profesorul Matthew Walters, coordonatorul studiului.

Flavonoizii, care se regăsesc mai ales în cacao, sunt antioxidanţi puternici care contribuie la prevenirea afecţiunilor cardiace.

Însă ciocolata este bogată în zahăr şi are un conţinut crescut de grăsimi şi poate cauza obezitate, acesta fiind, de altfel, unul dintre principalii factori care declanşează atacul cerebral.


Etichete ciocolatăatac cerebralcercetători britanicicreierGlasgow Universityceluleconsumobezitatecacaogrăsimi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live