Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Iunie 2015
Vizualizari: 729
Comentează add

Atacatorul pare că este un bărbat alb, care a deschis în această dimineaţă focul asupra birourilor şi maşinilor din faţa clădirii iar apoi a fugit într-un autovehicul blindat.

Atacul asupre poliţiei din Dallas, "comis de o singură persoană"

radiojurnal

Foto: Arhivă.  

Atacul asupra sediului Poliţiei din oraşul american Dallas a fost cel mai probabil comis de o singură persoană, care a fost împuşcată şi nu se ştie la acest moment dacă mai e în viaţă, au anunţat autorităţile. 
 
Din informaţiile disponibile până acum este vorba de un bărbat alb care a deschis în această dimineaţă focul asupra birourilor şi maşinilor din faţa clădirii iar apoi a fugit într-un autovehicul blindat. 
 
Mai multe pachete suspecte au fost găsite în preajma sediului Poliţiei, unul dintre ele dovedindu-se un dispozitiv explozibil artizanal, care s-a şi declanşat. 
 
Poliţiştii au urmărit maşina şi au reuşit să o oprească în parcarea unui restaurant, unde confruntarea a durat mai multe ore, timp în care s-au purtat negocieri, au avut loc schimburi de focuri, iar ulterior suspectul a fost împuşcat de lunetişti. 
 
Şeful Poliţiei din Dallas, David Brown, a declarat presei că niciun poliţist nu a fost rănit.  
 
"Unii ofiţeri au spus că am fost foarte norocoşi. Eu cred că am fost binecuvântaţi că toată lumea a supravieţuit acestui incident. Au rămas urme de gloanţe în maşinile de poliţie, în care erau poliţişti, au rămas găuri în holul principal, unde era personal, o persoană chiar plecase să-şi ia o Cola şi în locul său a rămas o urmă de glonţ, care după traiectorie ar fi lovit-o şi chiar omorât-o. Sunt urme de gloanţe şi la etaj. După analiza noastră preliminară, suspectul şi-a propus să ucidă poliţişti şi şi-a descărcat arma de mai multe ori pentru a face acest lucru", spune David Brown.  
 
Şeful Poliţiei din Dallas a mai spus că încă nu se cunoaşte motivul declanşării atacului, iar numele pe care suspectul şi l-a dat în timpul negocierilor este verificat în prezent, ca şi o eventuală prezenţă a sa în baza de date a persoanelor care au legătură cu fapte sau suspiciuni de terorism. 

Etichete oraşul american Dallasfocuri de armă au fost trase asupra sediului poliţieicamionetă blindateŞeful poliţiei din Dallasgeantă ce conţinea explozibilŞeful Poliţiei din DallasDavid Brown,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live