Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

10 Octombrie 2019
Vizualizari: 647
Comentează add

Suspectul, Stephan B., şi-a plănuit atacul după modelul atacurilor asupra unor moschei din Noua Zeelandă, în urma cărora au fost ucise 51 de persoane.

"Atacatorul din Halle intenţiona să comită un masacru la sinagogă"

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Suspectul care miercuri, 9 octombrie, a împuşcat mortal două persoane în faţa unei sinagogi din oraşul Halle din estul Germaniei, intenţiona să comită un masacru în incinta sinagogii şi să îi incite şi pe alţii, prin transmiterea live a atacului său, a declarat procurorul federal al Germaniei.

Reuters transmite că suspectul, Stephan B., şi-a plănuit atacul după modelul atacurilor asupra unor moschei din Noua Zeelandă, în urma cărora au fost ucise 51 de persoane. Mai multe zeci de persoane se aflau miercuri în sinagoga din Halle, pentru a sărbători sărbătoarea evreiască Yom Kippur, cea mai sacră sărbătoare din calendarul evreiesc.

Atacatorul intenţiona să intre în incinta sinagogii şi să comită un masacru, dar nu a putut trece de porţile solide şi încuiate. "Ce s-a întâmplat miercuri a fost un act de terorism. Potrivit cercetărilor noastre, suspectul Stephan B. a intenţionat să comită un masacru. Stephan B., un bărbat influenţat puternic de antisemitism, xenofobie şi rasism, era greu înarmat cu multe arme, unele posibil construite chiar de el. De asemenea, avea asupra lui o mare cantitate de explozivi, aproximativ 4 kg", a declarat procurorul federal Peter Frank. 


Etichete HalleYom KippurGermaniaatacprocuror

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live