Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

8 Iulie 2013
Vizualizari: 1773
Comentează add

Tânărul care a detonat un dispozitiv exploziv la Universitateadin Iaşi nu se află în baza de date a SRI ca având legături cu terorişti dar este schizofrenic, potrivit medicilor.

Atacatorul de la Iaşi "nu se află în baza de date a SRI"

dana-costea

Foto: Arhivă.

Fostul student al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi care a detonat luni un dispozitiv exploziv improvizat într-un amfiteatru unde se desfăşura un examen de licenţă nu se află în baza de date a Serviciului Român de Informaţii ca fiind în legătură cu persoane afiliate unor organizaţii teroriste.

Potrivit evidenţelor existente la Spitalul de Psihiatrie Socola, tânărul bolnav de schizofrenie a fost internat de nouă ori pentru tratament de specialitate.

Încărcătura explozivă a fost dezamorsată de angajaţii Serviciului pirotehnic din Poliţia Iaşi şi colegii lor de la SRI din Bucureşti şi Iaşi.

Bomba folosită era un proiectil neexplodat, calibrul 100 de milimetri, din al Doilea Război Mondial.

Atentatorul Stan Oliver, fost student al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţiii şi Tehnologia Informaţiei, a fost de mai multe ori internat la Spitalul de neuro-psihiatrie Socola din Iaşi.

Suferă de schizofrenie paranoică. Din 2010 a părăsit Iaşiul, a întrerupt tratamentul şi se simte marginalizat.

Activitatea la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, în corpul A, a fost reluată în jurul orei 15:30.

În clădire nu au fost găsite şi alte materiale explozive, în ciuda declaraţiilor lui Stan Oliver. Examenele de licenţă sistate luni vor fi ţinute peste o săptămână.

Atac la universitate în timpul examenului

O explozie a avut loc, luni dimineaţă, într-o sală de curs a Facultăţii de Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnică "Gheorghe Asachi", în timpul examenului de licenţă.

Un bărbat a intrat în sediu cu două dispozitive explozive, pe care a amininţat că le va detona.

Decanul Facultăţii, Bogdan Ion, care se afla în sala în care a intrat bărbatul, a declarat că a discutat cu acesta şi a încercat să îl convingă să nu pună în practică ameninţările, spunându-i să îl ia pe el ostatic, însă bărbatul a spus că nu are ce să discute şi că vrea să vină poliţia.

Potrivit studenţilor, atacatorul ar fi detonat din greşeală unul dintre dispozitivele explozive pe care le avea.

Câţiva studenţi au folosit prilejul şi au sărit asupra atacatorului, imobilizându-l. Acesta a fost preluat apoi de poliţie.

Al doilea dispozitiv exploziv a fost anihilat de poliţişti.

Intreaga zonă a fost izolată de poliţişti şi jandarmi, iar staţia de tramvai aflată în faţa universităţii a fost mutată la o distanţă de câteva zeci de metri.


Etichete Ştiri Nord-EstuniversitateIaşiatacbombăexplozibilproeictilStan Oliver

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live